Kvinnelørdagen

Bli med på KvinneLørdagen, da vel!

Påmeldingen har begynt.

KOMMER: Marta Breen, Andra Voldum, Sumaya Jirde Ali, Åse Wetås, Louise Dedichen, Nina Brochmann og Ellen Støkken Dahl. En bra bukett som alle er klare for KvinneLørdagen.
KOMMER: Marta Breen, Andra Voldum, Sumaya Jirde Ali, Åse Wetås, Louise Dedichen, Nina Brochmann og Ellen Støkken Dahl. En bra bukett som alle er klare for KvinneLørdagen.
Publisert Oppdatert

Lørdag 2. september er det klart for årets store happening. Kvinneguiden arrangerer en hel dag med utrolig mange gode foredragsholdere og engasjerende debatt - dessuten lover vi svar på spørsmål du måtte ha om underlivet. Vi håper å se deg!

Meld deg på her.

Dagen vil inneholde dypt alvor og masse humor. Det vil være mye engasjement og helt sikkert anledning til ettertanke og aha-opplevelser.

Forfatter Marta Breen kommer for å snakke om kroppspresset vi kvinner utsettes for i det offentlige rom, noen ganger uten at vi en gang legger merke til det. Hun lover å gi oss både grunner til å le og kanskje også noen til å grine av.

Konteadmiral Louise Dedichen skal fortelle om kampen hun måtte ta for å komme til topps i Forsvaret. Til tross for at hun var den best kvalifiserte søkeren, fikk hun først ikke denne stillingen. Hun måtte stå i en langvarig sak for å påvise forskjellsbehandling på bakgrunn av kjønn før hun til slutt kunne innta admiraluniformen.

Språk er makt. Ja visst. Og språk brukes også som maktmiddel mellom kjønn. Norges første kvinnelige språkdirektør, Åse Wetås, vil snakke om makt og språk i et kjønnsperspektiv.

Dessuten kommer samfunnsdebattant og forfatter Sumaya Jirde Ali for å lese feministiske dikt. Hun debuterer med diktsamlingen «Kvinner som hater menn» i november, og vi skal få smakebiter fra denne boken.

Debatt

Sterke og modige Andrea Voll Voldum stod fram etter Hemsedalsaken. Du kan også lese hennes historie her.

Hun har markert seg som en stemme for voldtektsutsatte, og har sammen med June Holm etablert stiftelsen Vi tror deg - en stiftelse som nettopp jobber for voldtektsutsatte. Andrea kommer til KvinneLørdagen. Hun skal både holde foredrag og delta i paneldebatt. I debatten spør vi; hva skal til for at flere voldtektsforbrytere blir dømt?

Også Kvinneguidens egen spaltist Ann Cathrin Andersen kommer til for å snakke om voldtekt. Hun har tidligere skrevet en kommentar der hun har fortalt om hvordan hun ved flere anledninger har vært utsatt for voldtekt eller voldtektsforsøk - og at hun har valgt ikke å anmelde. Slik de fleste som utsettes for dette ikke gjør. Ann Cathrin skal snakke om hva som skal til for at flere anmelder voldtekt.

Andre deltakere i denne sesjonen vil komme på plass etter hvert.

Det er Norske Kvinners Sanitetsforening som står for denne delen av programmet.

For å få oppdateringer om hvem som skal debattere, kan du følge med på eventsiden vår på Facebook.

Alt du lurer på om underlivet

Forfatterne som har skrevet den herlige boken «Gleden med skjeden», Nina Brochmann og Ellen Støkken Dahl, kommer også til KvinneLørdagen. Hurra! De populære forfatterne er klare for stor lanseringsturné i utlandet - men først kommer de til oss for å svare på alt vi måtte lure på om det fantastiske underlivet vårt - og dets gleder og sorger.

Synes du det er litt kleint å skulle stille spørsmål, så husk at hvis du lurer på noe, så er det helt sikkert noen andre som lurer på det samme. For én ting er sikkert; underlivet trenger å snakkes mer om!

Prisen for hele dagen er 790 kroner. Det inkluderer alle disse bra damene - og en lunsj.

Synes du dette høres spennende ut? Du kan melde deg på her.

Vi håper å sees på Latter i Oslo 2. september.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning