På godfot med svigers

Er det noe du absolutt må, så er det å bli kjent med dine fremtidige svigerforeldre – i gode og onde dager!

Publisert Oppdatert
Selv om det er din kjære du skal tilbringe hverdagen med er det viktig å kjenne din forlovedes foreldre. I dag har forhold endret seg i forhold til i "gamle dager" da mange giftet seg med nabojenta eller gutten med samme oppdragelse og religiøst syn. Dette gjorde det enklere for bruden og brudgommen å forstå svigerforeldrenes oppførsel og hvordan det ble forventet at sønn og datter skulle oppføre seg med dem. Nå er det vanskeligere.

Lær av dem

I dag møtes brud og brudgom på tvers av landegrenser, og misforståelser i familiene kan være roten til mye vondt. Derfor er det så viktig for par å snakke om familiens tro, tradisjoner, skikker og liknende, før de gifter seg. Det er faktisk slik at du ikke bare er gift med en person, men også dens familie! Siden hans eller hennes foreldre er de som oppdro partneren din, kan du lære mye om hva du kan forvente fra partneren din i ekteskapet i retning av oppførsel og personlighet.

I tillegg til familienes tradisjoner, bør ikke brud og brudgom glemme å etablere noen unike tradisjoner for seg selv og sin nye familie gjennom ekteskapet. Tenk deg om før du sier noe negativt om din forlovedes foreldre. En god tommelregel er; om du ikke vil høre din forlovede si noe negativt om dine slekninger, ikke si noe negativt om hans. Spør gjerne svigers om deres kjærlighetshistorie og bryllupsdag, og gi dem komplimenter for det, de vil sette pris på din interesse!

Bruk tid sammen

Den kommende bruden bør invitere brudgommens foreldre til seg, i det minste til en kaffe eller dessert. Dette er en måte å invitere dem inn i livet sitt på og la alle bli kjent.

Planlegg gjerne et feriebesøk i fremtiden. For eksempel om julen nermer seg, spør svigers om de ønsker å ha deg og kjæresten din på besøk julaften eller 1 juledag, slik at du viser at det er viktig for dere som par å bruke tid sammen med begge familiene i ferien.

Bruden kan knytte bånd med svigermor ved å snakke om det hun interesserer seg for. Brudgommens mor vil sette pris på at du vil lage din kommende manns favorittoppskrift! Samtidig kan du hjelpe til på kjøkkenet og vise at du tar del i familien på andre måter, for eksempel ved å hjelpe brudgommens yngre søsken eller søskenbarn med leksene.

Sett pris på dem

Om svigerfaren din er sportsfan kan du score noen poeng ved å gjøre deg litt kjent med hva lagene står for, kanskje kan du også kjøpe noen billetter til en fotballkamp? Han vil digge det!

Løft opp røret bare for å si hei! Spesielt gjennom bryllupsplanleggingperioden vil svigermor sette pris på oppmerksomheten fra bruden, særlig også dersom ikke sønnen ringer henne så ofte. Ofte er det slik at det er bruden og brudens mor som står for det meste av planleggingen, og svigermor kan lett føle seg utenfor.

Selv om svigerforeldrene dine gir dere en familiearv til stuen som dere hater og som ikke matcher resten av interiøret, tenk heller at de ga noe til dere som betyr mye for dem. Kanskje er det ikke så ille å la vasen, kommoden eller hva det måtte være stå fremme for deres skyld..? Når det er tidlig i forlovelsen er det lurt å forholde seg nøytral i familiebestemmelser, selv når de spør deg om din mening, da unngår du å komme på skjev fot med noen. Du har god tid til å smigre svigers senere.

Sist men ikke minst; la svigers få vite hvor mye du elsker sønnen deres ved å vise litt følelser fremfor dem og la dem høre deg si noe søtt til partneren din.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning