Overflatisk bekreftelsesjunkie?

Jeg innrømmer det. Jeg heter Petra og er en glanset- bladhore. Eller blir jeg glanset blad-horekunde da¿?

Publisert Oppdatert
I mange år har jeg sittet på cafeer og lest glansete blader og lest dyre blader jeg overhode ikke er interessert i å betale for selv.

Så var ikke dette nok. Jeg måtte ha mer.
Et Henne ble mitt første. Det er flere år siden. Jeg leste om deilige feriemål, tøffe jenter og dekorative klær som passer helt andre jenter, dvs. de med helt andre kropper og en annen livsstil enn meg. Men det er lov å drømme, er det ikke?
Samtidig har jeg sansen for å få vanlige jenter til å strekke seg etter mer. Dessuten kan det hende at man i et lite sekund opplever lykken; nemlig at den toppen du tok deg ekstra råd til, den er avbildet i et av disse bladene. Og da er det ikke drømmer lenger, da er det virkelighet, da er du en av dem.

Men jeg fortsatte å bla i rådyre magasiner på cafeer, jeg. Det var ikke hver måned og hvert nummer jeg anskaffet meg selv. Og på den måten oppdaget jeg: interiørmagasin! Det var stort sett visninger av store funkishus i strandlinjen i Danmark eller små torp i Sverige, ispedd en eller annen spesialbygget hytte av dimensjoner og i en verden svært få av oss kan forestille oss. På linje med designerkjoler i flere av motebladene. Men likevel, det er fortsatt morsomt å drømme.

Så skulle vi pusse opp. Det var alibiet for et lite og svært aktuelt interiørmagasin.
Det var det fikset som gjorde at jeg ble hekta. Mye var fjernt men likevel nyttig.
Særlig de norske bladene synes jeg kom godt ut. Blant annet har de IKEA innredninger og gjenstander. Det gjør at det er lettere å forholde seg til dette, man kjenner igjen, det er ikke uoppnåelige tips man aldri kan dra nytte av. Ikke alle er det i hvert fall.

Så er det ofte slik da, at alle har en eller flere ting som er juvelen i samlingen. Det kan være et Blaupunktanlegg, ja, til og med en Tivoliradio , 1 stk kunst eller en lampe av en kjent dansk designer. For ikke snakke om hvis du har fått kloa i et Piet Hein spisebord. Og å se noe av dette avbildet i et glanset magasin, det er stort. For meg i hvert fall. Jeg blir glad, jeg er inne, jeg er godkjent, smaken min er godkjent. Og for meg med et IKEA hjem, tar jeg det ikke for gitt, bare for å ha sagt det.

Vi lever nok slik vi mennesker, at vi trenger bekreftelse på det vi gjør, det vi står for, det andre ser. I hverdagen får vi bekreftelse på at vi er dyktige og flinke og gode mennesker fra kolleger, venner, familie.
Når jeg ser min popcornbolle avbildet i et glanset magasin, er det en bekreftelse jeg også trenger. Den er overflatisk og egentlig ganske meningsløs, men jeg trenger den også.
Jeg synes det er ufattelig kult når jeg har vært i det store utland og funnet et par virkelig spesielle sko som "i ngen andre har" og jeg måneden etter finner dem i Elle.
Jeg synes det er svært tilfredsstillende å være frekk og annerledes i fargevalg og måte å henge opp gardiner på, og så etterpå se det avbildet i et anerkjent interiørmagasin.

For meg betyr det utrolig mye å ha min egen smak og jeg står for den. Men du verden så gøy det er når andre er enige med meg¿

<hr>

Diskuter artikkelen HER .

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning