Nyforlovet - uten peiling?

Nyttårsaften er sannsynligvis den dagen i året hvor flest forlover seg. Er du en av de som svarte ja, men som lurer på hvor du skal begynne? Vi gir deg tipsene!

Publisert Oppdatert
- Enten du har blitt fridd til eller gått ned på kne selv er det mange spørsmål og tanker som summer rundt i hodet etterpå. Hva skal du gjøre først, hva må planlegges i lang tid, hva kan tas mer på sparket, når og hvor skal bryllupet stå, og hvem skal inviteres? Det er mye som skal planlegges, og lett å gå seg vill.

Planleggingsplan:

1. Sett datoen, og undersøk kapasitet i kirke og festlokale

Kanskje har dere lyst til å gifte dere "i går", eller dere vil ha lang tid på å planlegge. Uansett kan det lønne seg å sette en dato så raskt som mulig, slik at dere får gifte dere der dere ønsker, og får ha festen der dere ønsker.

2. Sett opp et budsjett

Høres kanskje kjedelig og uromantisk ut? Jepp, kanskje er det det, men allikevel er det helt nødvendig å lage en økonomisk plan før dere planlegger videre. Både festlokale, kirke, fotograf, klær, mat og drikke avhenger av hvor mye dere har tenkt til å legge i bryllupsdagen. Fra gammelt av var det brudens foreldre som inviterte til bryllup og som betalte gildet, i dag er det helt vanlig at brudeparet betaler hele eller deler av bryllupet selv. Har dere begrensede midler kan det lønne seg å bruke fantasien, kanskje har du en nabo som er hobbybartender og som kunne tenke seg å hjelpe til for en mindre sum? Eller kanskje du har en kollega som er en habil baker, og som kanskje kunne ha hjulpet til med kakene? Alle monner drar!

3. Lag gjestelisten

Når du og partneren din skal invitere de nærmeste fra hver deres kant kan listen fort bli lang og det kan også oppstå uenigheter. Det viktigste er at dere inviterer de DERE har lyst til å feire dagen deres med. Å invitere de nærmeste til middag og fest og resten til bare festen kan gjøre at dere kan inkludere flere, hvis det er det dere ønsker. Når gjestelisten er klar lønner det seg å bestille festlokale så raskt som mulig.

4. Velg forlovere

Enten dere har kandidatene klare eller dere er usikre på hvem dere skal spørre kan det lønne seg å være tidlig ute. På den måten får forloverene god tid til å forbederede seg, og ikke minst har dere noen å dele gleden med.

Hvilke andre ting du bør være raskt ute med avhenger helt av hva dere ønsker selv. Har du sett deg ut en brudekjole som må bestilles fra USA må du ofte belage deg på 3-6 måneders ventetid. Ønsker dere å leie inn en mesterkokk kan det hende dere bør bestille han et år eller to i forveien. Uansett er det bedre å være føre var, så forsøk å booke alle avtaler så tidlig som mulig. i_248347

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning