Nye sommerbilder

Det er snart sommerferie og om du vurderer å kjøpe deg et nytt digitalkamera,er mulighetene mange. Her er noen nettsider du bør besøke før du bestemmer deg.

Publisert Oppdatert
Det er mange som produserer digitalkameraer og alle produsentene tilbyr som regel en mengde modeller, fra de enkle og helautomatiske til avanserte speilreflekskamera.

Mange valg

Før du begynner å leste i jungelen av alternativer bør du tenke på hvilke behov du har. Er du over middels fotointeressert eller skal du ha med kameraet på fest? Skal barna kunne bruke kameraet? Vil du helst ha et lite kamera som går ned ilomma? Skal du skrive ut eller bestille store papirbilder eller kommer bildene til å forbli i datamaskinen?

Om du ikke er helt sikker på hva du skal bruke kameraet til, så kan det være lønnsomt å kjøpe et rimelig kamera uten for mange funksjoner og med en middels høy oppløsning. Da kan du i alle fall forsvare et nytt kjøp neste sommer. Et reservekamera som kan være med på fest eller på tur i skogen er uansett greit å ha. Tenk over hva du savner med dette kameraet og husk det til neste gang.

Tester og artikler

Det er flere norske nettsider som tester digitalkameraer. Selvsagt vil resultatet av testene være avhengig av personlig oppfatning, men en slik test kan likevel være med på å gi deg et argument for eller i mot.

 • Akam.no

  På denne siden finner du mengder av tester og andre fotorelaterte artikler. I tillegg er det er forum med seriøse brukere som kanskje kan hjelpe deg på vei? Anbefales.

 • Din Side Data

  Her finner du tester av flere hundre kameraer, men vær oppmerksom på at mange av disse er av utgåtte modeller. Sjekk datoen før du legger for mye vekt på testen.

  Det anbefales også å ta en titt på produsentenes nettsider for å studere fakta. Om du finner et kamera hos produsenten, som du ønsker å finne mer informasjon om, så kan du alltids søke på produktnavnet i en søkemotot (For eksempel Google). Du vil garantert få opp flere norske og utenlandske tester og diskusjoner.

  Tilleggsutstyr

  Husk at minnebrikken i kameraet du kjøper neppe er stor nok. Du bør kjøpe en brikke som rommer flere hundre bilder i full oppløsning. Brikken som følger med kan du ha i reserve.

  Ofte kan det være nødvendig med et ekstra batteri også og kanskje en bæreveske og en snor til å ha rundt halsen eller håndleddet. Nødvendig programvare, USB-kabel og lader følger alltid med kameraet, men en minnekortleser kan være greit å ha til overføring av bilder til PC.

  Inspirasjon

  Når du har bestemt deg og kjøpt et kamera, bør du lære deg å bruke alle funksjonene. Ta vare på bruksanvisningen og ta den med deg når du skal bruke kameraet.

  Ta små turer i din egen hage, i bakgården eller i parken. Ta bilde av både natur, arkitektur, små insekter, mennesker i bevegelse og kanskje et portrettbilde av kjæresten. Fordelen med digitalt kamera er jo at det ikke koster deg en krone å ta misslykkede bilder. Den eneste måten å lære kameraet å kjenne er å ta masse bilder. Bruk zoom, makro-funksjoner, blitz og andre funksjoner flittig. Test gjerne flere funksjoner på et og samme motiv.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning