Ny jobb på nettet!

Tiden da man kjøpte aviser eller besøkte arbeidskontoret for å finne ledige stillinger er definitivt over. Vi gir deg oversikten over jobbnettstedene!

Publisert Oppdatert
Stillingsannonsene

De fleste kjenner sikkert til finn.no. Det er her de aller fleste ledige stillinger vil bli lagt ut. Finn.no dekker hele landet og alle typer jobber, både heltids- og deltidsstilliger.

Et annet alternativ er tinde.no, som også har massevis av jobber å velge i.

Zett.no har også jobbet seg oppover og blitt et godt alternativ. Også denne tjenesten dekker hele landet, men det kan se ut som mange av stillingene blir utlyst på begge sidene.

Om du er ute etter en deltidsjobb, så er det kanskje naturlig å besøke deltidsjobb.no, men både tinde.no, zett.no og finn.no har et minst like godt utvalg som denne siden har.
NAV (tidligere Aetat) har også en database med ledige stillinger. Siden inneholder dessuten en del andre nyttige verktøy og mye informasjon for deg som er arbeidsledig og er ute etter en jobb.

Bemannings-/vikarbyråer

De siste årene har det blitt mer og mer vanlig at vikar- eller bemanningsyråer tar seg av annonsering og utluking til ledige stillinger. Byråene annonserer veldig ofte på sidene som er nevnt ovenfor, men det kan være en fordel å komme seg inn før drømmejobben blir annonsert. Det enkleste er å vise interesse for jobbene som byrået legger ut og få en samtale med en kundekonsulent.

Naturlig nok at byråene sine egne sider på nettet, der du finner både informasjon og ledige stillinger. Det finnes mange byråer og enkelte er spesialisert. Her er noen av de mest kjente byråene i Norge:

¿ Proffice.no
¿ Top Temp
¿ Adecco
¿ Manpower
¿ Kelly
¿ Jobzone

Andre nyttige tjenester

Det er mye å holde styr på når man søker jobb. Blant annet skal man kunne levere en god søknad og en oversiktlig CV. I tillegg bør man selvsagt kunne oppføre seg som folk i et jobbintervju. På NAV sine sider finner man mye informasjon. Din sides Jobbskole har en mengde artikler som omhandler jobbsøk. Du finner blant annet maler og eksempler på CV og søknad.

Verktøy

Når du skal sende en søknad og en CV for å søke på en ledig stilling, så skjer gjerne dette pr. e-post. Pass på at du leverer disse tingene i et format som mottakeren kan få åpnet uten problemer. Om du bruker Word, så er det store sjanser for at dokumenet ditt ser helt forskjellig ut på mottakerens skjerm.

Det beste er kanskje å gjøre om dokumentet til PDF. De aller fleste har Acrobat Reader installert på PC-en og dokumentet endrer seg ikke når det åpnes på en annen PC. I tillegg får dokumenetene en grei størrelse. For å gjøre om et dokument til PDF kan du f.eks bruke Cute FTP. Det finnes flere slike gratisprogrammer for deg som ikke allerede har Adobe Acrobat e.l.

Lykke til! i_198508

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning