New Zealands varmeste hemmlighet

New Zealand`s urbefolkning maoriene var de første som lærte seg å utnytte de varme kildene rundt det som i dag er kurbadbyen Rotorua.

Publisert Oppdatert
I dag kommer tusenvis av tilreisende til Roturua for å oppleve denne naturgaven ved byens Polynesian Spa.

Rotorua ligger kun et par timers biltur sørover fra storbyen Auckland, og er i dag internasjonalt kjent for sine varme kilder og sprutende geysirer. Lukten av svoveldamp er alltid tilstede, og flere steder kan en se den hvite røyklignende dampen stige opp fra kumlokk og parker. Den vulkanske aktiviteten gjør Rotorua spesielt attraktivt som spasenter, og det finnes et bredt spekter av tilbud til de som ønsker å benytte seg av denne naturgaven.

Polynesian Spa er New Zealands ledende internasjonale spa, og består av totalt 35 naturlig oppvarmede basseng. Vi testet "Radium & Priest", som består av åtte firkantede utendørs basseng med temperaturer mellom 33-43 grader celsius. Vannet i disse bassengene kommer direkte fra de boblende kildene rett utenfor spasenteret, og både fargen og temperaturen følger variasjonene i kildene.

Ettersom temperaturen derfor brått kan øke fra 33 til 43 grader uten forvarsel, er dette bassengområdet forbeholdt voksne. Polynesian Spa tilbyr også flere mindre boblebad som kan leies til private sammenkomster. Boblebadene har egne avkledningsavlukker, og er avskjermet fra de øvrige avdelingene. Her har man selv kontrollen og kan justere bobler og temperatur etter eget ønske, uten innslag av uventede temperatursvingninger. Foruten å være populære blant familier, par og vennegjenger, er boblebadene også en stor hit blant firmaer og foreninger som ønsker en "fuktig" sammenkomst. Ønsker du å bade i mer naturlige omgivelser, anbefales et besøk i senterets "de luxe"-avdeling. Her bader du utendørs i et naturlig basseng, mens du nyter utsikten over Rotorua sjøen som ligger rett nedenfor.

Etter en halvtimes bading i det glohete mineralholdige vannet, er ikke akkurat energien på topp lenger. Tanken på å kunne krabbe opp på bassengkanten og legge seg ned på nærmeste benk, er mer enn nærliggende. Polynesian Spa Retreat tilbyr flere typer massasje og hudterapi, og hva er vel bedre enn å avslutte det hele med en deilig massasje?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning