Nå kommer 90-talls tightsen tilbake

Nå er denne trenden tilbake

Leggingsen er tilbake i motebildet i vår. Men pass deg; det kan fort bli helt feil.

KJENDISPLAGG: Trendsetterne i Hollywood har også omfavnet trenden. Slik bruker Kim Kardashian, Sarah Harding og Hilary Duff leggings.
KJENDISPLAGG: Trendsetterne i Hollywood har også omfavnet trenden. Slik bruker Kim Kardashian, Sarah Harding og Hilary Duff leggings. Foto: FOTO: Stellapictures.no
Publisert Oppdatert

Saken er fra i fjor, men tatt frem igjen til glede for nye og gamle lesere.

Nå skal du nemlig vise frem beina - og gjerne med både farger og mønstre som gjør at du slett ikke forsvinner i mengden.

Men pass på sier ekspertene. For med dette plagget er det nemlig svært lett å gjøre en mote-brøler. Her er tipsene som hjelper deg å få til trenden.

Velg riktig leggings

Ifølge Elle Canada kan leggings være et flott tilskudd i garderoben - om man bare følger noen enkle regler.

- Når leggings blir brukt på riktig måte, kan resultatet se både hipt, tilfeldig og utrolig moteriktig ut, forklarer motejournalist Nancy Won.

- Dessverre er det en tynn linje mellom hip og moteriktig på den ene siden, og vulgært og shabby på andre.

BOMMET: Både Nicky Minaj, Katie Price- AKA Jordan, og reality stjernen Snooki ser ikke ut til å ha fått med seg hva man bør unngå.
BOMMET: Både Nicky Minaj, Katie Price- AKA Jordan, og reality stjernen Snooki ser ikke ut til å ha fått med seg hva man bør unngå. Foto: FOTO: Stellapictures.no

Her er tabbene du må unngå:

IKKE GJØR DETTE: Ikke gjør som Kat Von D og bruk tightsen som bukse...
IKKE GJØR DETTE: Ikke gjør som Kat Von D og bruk tightsen som bukse... Foto: Foto: STELLA

1. Ikke forveksle leggingsene med en bukse

Mange blir fristet til tenke på leggingsene som en litt mykere og mer behagelig versjon av en skinny jean. Men disse to tilhører ifølge Won helt forskjellige kategorier plagg.

- Jo da, man bruker plaggene på veldig mange av de samme måtene, men i bunn og grunn er leggingsen et underplagg på likhet med strømpebukse, forklarer Won.

- Hvis det da ikke er snakk om en treningstights bør du huske på en ting: Ha på deg en topp eller overdel som dekker rumpa.

2. Ikke kombiner leggingsene med en trang topp

ifølge nettstedet The Stir er kvinner eksperter på å koordinere antrekk. Men er det en situasjon hvor man burde unngå dette på det sterkeste, så er det når det kommer til leggings.

- Aldri, aldri kombiner leggings med en topp eller overdel som er også er helt trang, forklarer nettsiden.

3. Unngå skimmer og metallfarger

Det kan kanskje være fristende å prøve leggings med både skimmer og glitter, men ifølge ekspertene er dette et stort: "Nei!".

- Mange er ikke klar over at plagg med skimmer viser langt mer enn plagg i et tykkere stoff som ikke glitrer, forklarer Won.

- Så om du ikke vil at alle bulker skal synes, ja da burde du kanskje unngå disco-leggingsene.

Fokuser på bena

TILBEHØR: Vårens tighst kan styles på mange måter. Hvorfor ikke prøve med en oversized genser eller kort biker-jakke? Leggings, kr 199, H&M. Genser, kr 399, Lindex. Biker-jakke i imitert skinn, kr 699, Lindex. Cocktail-ring, kr 99, Lindex. Tøffelsko i fløyel fra Alexander McQueen, kr 2900, Net-a-Porter.
TILBEHØR: Vårens tighst kan styles på mange måter. Hvorfor ikke prøve med en oversized genser eller kort biker-jakke? Leggings, kr 199, H&M. Genser, kr 399, Lindex. Biker-jakke i imitert skinn, kr 699, Lindex. Cocktail-ring, kr 99, Lindex. Tøffelsko i fløyel fra Alexander McQueen, kr 2900, Net-a-Porter. Foto: FOTO: Produsenten

Personlig shopper hos Lindex på Karl Johan, Elin Månsson, mener også det er enkelte fallgruver man bør være obs på.

- Det er absolutt mange stylingmuligheter når det gjelder leggingsen, forklarer Månsson til Kvinneguiden.

- Men det finnes noen forholdsregler man bør være kjent med,

Øverst på Månssons verstingliste står korte topper.

- Disse burde aldri brukes sammen med leggings, forklarer stylisten og moteeksperten.

- Med dette plagget er det beina som skal ha fokus, ikke overdelen.

Vær også på vakt når du skal velge ut sokker.

- Unngå slitne bomullssokker som stikker fram mellom skoen og tightsen, advarer Månsson.

- Det trekker ned looken og gjør at beina dine vil se kortere ut. Gå heller for en halvsokk eller steps om du må ha noe inne i skoene, og la huden synes.

Slik skal det gjøres

Her er måtene du styler trendplagget på for det aller mest moteriktige resultatet.

MØNSTER: Velger du mønster på underdelen, bør det du ahr på deg oventil holdes nokså nøytralt. Blazer, kr 399, H&M. T-shirt, kr 79,50, H&M. Leggings, kr 199, Lindex. Skjerf, kr 149, H&M. Ringer, kr 69, H&M.
MØNSTER: Velger du mønster på underdelen, bør det du ahr på deg oventil holdes nokså nøytralt. Blazer, kr 399, H&M. T-shirt, kr 79,50, H&M. Leggings, kr 199, Lindex. Skjerf, kr 149, H&M. Ringer, kr 69, H&M. Foto: FOTO: Produsenten

- Leggings er perfekt å style med oversized t-shirts, store boyfriend-skjorter eller strikkede gensere, forklarer Månsson.

- Jakker, både dressjakker og andre jakker bare de har god lengde, er også flott. Lag på lag gjør også antrekket ekstra spennende.

Når det gjelder mønstre kan man velge og vrake.

- Det er mye farger og mønstre i vår generelt, og det ser vi jo også på trendplagg som leggingsen, forklarer produktutvikler og stylist Pembe Gencoglu hos Cubus til Kvinneguiden.

- Vi kommer blant annet snart med en batikkmønstret leggings, som passer veldig fint sammen med det meste. En lang bluse og boots, eller en lang jeansskjorte for eksempel. Her er det nok bare fantasien som setter grenser.

Månsson er enig:

- Denne våren ser vi mye farger og mønstre. Dyreprint er stort for våren, men det finnes også farger og mønstre for dem som liker å tone fargene litt ned, men likevel vil gå for samme effekt.

Eksprten forklarer at man kan prøve seg frem med farger og teksturer, og finne frem til det resultatet som passer best.

- Man kan velge å dresse opp tightsen med lengre boyfriendskjorte og blazer, med et par stilige pumps til, så er man klar for byen, forklarer Månsson.

- Eller man kan velge å tone det ned til en mer hverdagslig look med for eksempel en lengre strikket genser, skinnjakke og et par Converse.

Rådene som gjør leggingsen til en vår-favoritt

1. Velg en overdel som dekker rumpa

Lang jakke, tunika eller t-shirt; bare pass på at rumpa er dekket.

SEXY: Jo da, leggings kan være sexy. Du må bare style plagget riktig. Boots i imitert skinn, kr 449, H&M. College jumper fra Etoile Isabel Marant, kr 1900, Net-a-Porter. Skjerf, kr 149, Lindex. Jakke, kr 499, Lindex. Cap, kr 79, H&M.
SEXY: Jo da, leggings kan være sexy. Du må bare style plagget riktig. Boots i imitert skinn, kr 449, H&M. College jumper fra Etoile Isabel Marant, kr 1900, Net-a-Porter. Skjerf, kr 149, Lindex. Jakke, kr 499, Lindex. Cap, kr 79, H&M. Foto: FOTO: Produsenten

2. Velg mønstre i duse toner

Knallfarger og hysteriske mønstre kan fort bli litt vel mye. Kjør gjerne mønster, men velg gjerne en dus variant.

3. Prøv et voluminøst plagg oventil

Jo videre og større plagget du har på deg oventil virker, dess slankere og lengre virker beina.

4. Bruk sammen med enten flate sko eller høye støvletter

Alt i mellom blir fort feil mener ekspertene.

5. Bygg opp antrekket med flere lag

Lag-på-lag vil vi at du har flere lette overdeler på deg. Sats for eksempel på en kort jakke, og kle så på deg lengre plagg innover.

- Seriøst? Er det moderne? Det ser jo ut som om du skal på trening.

Kvinneguiden var litt spent på hva det motsatte kjønn tenker om leggings, og tok saken til Facebook for å høre hva gutta mener. Dessverre lot ikke skepsisen vent på seg.

- Leggings? Er det sånne super-tighte tights som man bruker i stedet for bukser?, spør 34 år gamle John-Eirik fra Halden.

- Er det moderne nå? Herregud.

26 år gamle Mikkel fra Oslo er omtrent like entusiastisk.

- Man skulle jo tro at plagg som klenger seg til kroppen er en bra ting, men dette ser bare teit ut. Som om man er på tur på en aerobic-time. I 1987.

28 år gamle Odd-Frode, også fra Oslo, mener leggings burde komme med aldersgrense.

- Er det helt dust å si kanskje? Men seriøst; en jente på 22 kan kanskje klare å se OK ut i leggings, men når en dame på 42 går rundt i samme buksa, så blir det liksom litt "too much".

Les også:

Du gjør garantert en av disse motetabbene

Her er skjønnhetstabbene nesten alle kvinner gjør

Slik kler du deg slankere

Slik bytter du hårfarge

FOKUS PÅ BEINA: Nå skal vi trekke i dette ettersittende trendplagget igjen. Men pass på å følge noen regler.
FOKUS PÅ BEINA: Nå skal vi trekke i dette ettersittende trendplagget igjen. Men pass på å følge noen regler. Foto: FOTO: Produsenten/Asos

Kan du sex-uttrykkene? Ta vår test og finn ut

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning