Zarashopping i august

Kvinner over hele landet har i årevis valfartet til utenlandske byer for å handle hos Zara. Det har lenge vært sagt at kjeden skal til Norge, og nå er tidspunktet endelig bekreftet!

Publisert Oppdatert
Både Sverige og Danmark har fått tatt del i Zaras univers, og endelig er butikken på vei til Norge. Inditex-gruppen, som eier Zara, har også flere andre suksessbutikker i «stallen», blant annet Massimo Dutti og Bershka. Nå har administrerende direktør for gruppen Jesper Carvalho Andersen, bekreftet at Norge får sin egen Zara butikk i løpet av høsten.

-Vi har ikke fastsatt noen dato enda. Alt avhenger av når bygningsarbeidet blir ferdig, men Zara åpner en gang i løpet av august eller september, sier Andersen til NA24.

Kresne utbyggere

Grunnen til at det har tatt så lang tid er blant annet at Zara er svært kresne når det kommer til butikklokaler. For å holde prisene nede bruker Zarakjeden svært lite penger på markedsføring, og ser derfor etter butikkfasader som fungerer som utstillingsplass.

-Først og fremst trenger butikken minst 1500 kvadratmeter i areal. Den skal også ha en femten meter fasade, spennende arkitektur og en sentral beliggenhet, sier Inditex-direktøren.

Årsaken til kleskjedens enorme popularitet er en blanding av gode priser, god kvalitet, og muligheten til å finne noe ikke alle andre har. I motsetning til de andre store kjedene får Zara inn et begrenset antall av hvert plagg, og utvalget suppleres med nye antrekk to ganger i uken. Ingen god ide å tenke seg om for lenge altså, hvis du først har funnet noe du liker..

Oslos første Zarabutikk åpner i Tatlerbygget i Bogstadveien 12, og lokalet blir i løpet av sommeren totalrenovert. Det skal være planlagt flere butikker i Norge, kjeden venter bare på å finne de rette lokalene..

Foto: dreamstime.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning