Zara har åpnet!

Zara har som kjent endelig åpnet i Oslo, og norske jenter stod i kø i timesvis på åpningsdagen. Vi tok en titt på butikken og utvalget, her får du rapporten!

Publisert Oppdatert
Det har i flere år versert rykter om at den spanske kleskjeden Zara skulle komme til Norge, og helt siden det ble kjent Oslo var første by ut har jenter over hele landet telt ned til den store dagen.

Zaras eiere har aldri vært av den typen som selger skinnet før bjørnen er skutt. Det ble ikke bekreftet at de skulle til Norge før de hadde funnet lokalet, og ikke før i juni ble det søkt etter ansatte. Åpningsdatoen ble heller ikke offentliggjort før lokalene var nærmest ferdige.

Butikken i Oslo finnes midt i shoppingmekkaet Bogstadveien, nærmere bestemt i nummer 12. Rett ovenfor Tatlerbygget som blant annet huser Marthe Kroghs "Koma", og både Noa Noa, Voga og rimelige kjedebutikker finnes i umiddelbar nærhet.

2000 kvadratmeter med himmel

Oslos Zara er på hele 2000 kvadratmeter, og inneholder alt det vi er vant til å se fra utenlandske versjoner. Marmor på gulvene, elegant innredning, vekter i døren og callingsystem som stadig ber om at manager kommer til kassen.

Butikken er på tre etasjer, og har både dame-, herre- og barneklær, i tillegg til Zaras ungdomskolleksjon Zara TRF.

Dameavdelingen Zara Woman har fått plass i 1 etasje, og det første som møter en når en kommer inn er breddfulle stativer og hyller med elegante skjorter, bluser, kjoler og kåper. Woman-kolleksjonen er elegant, classy og pyntet. Kjolene henger på rekke og rad, og har du streng dresscode på jobben har du kommet til himmelen, her har de alt du måtte trenge! I tillegg til klær står det elegante sko rundt omkring i hele etasjen. Støvletter, stiletter og skyhøye pumps, de fleste i ekte skinn. Zaras designere har i denne kolleksjonen brukt mye silke, og på både kjoler og topper fant vi store mønstre, pepitaruter og psykedeliske print.

Utvalget er delt inn i fargekoder, og det er mye rødt, grått og marine, i tillegg til sort og hvitt. Prisen ligger hakket over H&M, med fra 300 til 500 for de fleste topper, 500 til 1500 for de fleste kjoler, og 1000 til 2000 for de fleste kåper.

Kø, kø, kø!

I 2 etasje finner vi herreavdelingen med alt fra hettegensere til dresser, alt til svært hyggelige priser. Zaras herreavdeling har også godt utvalg i slips, skjorter og sko, og er i så måte den komplette butikk for en mann, siden han slipper unna med å gå inn i en eneste butikk..

I 3 etasje finner vi barneavdelingen og Zara TRF. TRF er Zaras mer ungdommelige avdeling, med enda snillere priser. Her finner man klær i jerseystoff, joggebukser, hettegensere, tskjorter med print og jeans, men også mer pyntede "ut-på-byen"-plagg.

Under Kvinneguidens besøk møtte vi en mengde andre shoppeglade jenter på Zara-tokt. Butikken var smekkfull både av kunder og ansatte, og både køen til prøverommene og til kassen var lange som vonde år. Forhåpentligvis vil ting roe seg etterhvert, for selv om interiøret og utvalget innbyr til en behagelig shoppingtur er det vanskelig å unngå å bli stresset av at lokalet er stappfullt av mennesker.

Hvis alt går etter planen skal det åpnes totalt 130-140 Zara-butikker verden over i år. Skandinavia regnes som et viktig område i utviklingen, og det skal etter sigende være planlagt flere Zara-butikker her til lands, både i Oslo og i andre byer. Etter Zaras åpning i Norge finnes kleskjeden i 63 land med totalt 925 butikker. i_183526

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning