Volum i håret

Slik får du volum i håret

Uansett hårtype - alle kan få volum i håret.

FØNEREN ER DIN BESTE VOLUMVENN: Å bruke hårføner er et must hvis du vil ha volum i håret.
FØNEREN ER DIN BESTE VOLUMVENN: Å bruke hårføner er et must hvis du vil ha volum i håret. Foto: FOTO: Thinkstockphotos.com
Publisert Oppdatert

Bruker du evigheter foran speilet i et desperat forsøk på å få større hår? Du er ikke alene. Mange av sesongens heteste festfrisyrer krever volum, og med litt øvelse kan du lage dem helt selv.

- Så og si alle kvinner er opptatt av å ha volum i håret. De fleste kvinner ønsker høyde på kronepartiet, noe som gir et rundere og mer feminint bakhode, sier Peter Vonkunz Brun, Kreativ leder i På Håret frisør.

Problemet er bare å få det til. Mange tror et glatt, nordisk hår betyr at det er umulig å få volum i håret, men det er i følge Vonkunz Brun helt feil. Alle, uansett hva slags utfordringer håret ditt byr på, kan få volum.

- De med tykt og bølgete hår i utgangspunktet får naturlig mer volum, men det er fullt mulig for alle typer hår å oppnå et større og fyldigere hår. De med tynnere og rettere hår må bare jobbe litt mer for høyden, sier han.

Start med riktig sjampo

Vil du oppnå volum begynner jobben allerede når du vasker håret. Bruk en sjampo og balsam som ikke tynger, da har du et best mulig utgangspunkt.

- Sjampoer som gir fuktighet vil alltid gi litt tyngde, særlig på tynnere hår. Hvis du syns håret klapper raskt sammen vil jeg anbefale en proteinsjampo eller en volumsjampo. For kurer og balsam gjelder de samme reglene, tipser Vonkunz Brun.

- I tillegg er det viktig å bruke holdprodukter i håret etter at du har vasket det. Jeg vil anbefale en rotvolum-spray, eller et klassisk skum. Disse produktene vil gi håret ditt hold, slik at volumet holder utover dagen. Bruker du ikke produkter i håret vil det raskt klappe sammen og hodebunnen vil raskere virke fet, legger han til.

Riktig hårklipp gjør jobben enklere

Er håret ditt langt og i hele lengder kan tyngden av det gjøre at volumet ikke holder seg. Har du en naturlig hårfarge er det også vanskeligere å få volumet til å holde, sammenliknet med et helbleket, tørt hår det kan være enklere å jobbe med.

Kvinneguidens hårekspert, Sølvi Bjørnevoll, anbefaler at du ber om en volumvennlig frisyre neste gang du er hos frisøren.

- Mange jenter med lange, tunge hår strever med å få volum i håret, og prøver produkt etter produkt uten at noe fungerer. Dette gjelder særlig om man i tillegg er plaget av fett hår. Spør frisøren din om en klipp og eventuelt en fargebehandling som kan gjøre jobben lettere for deg. Å legge inn noen striper gjør at håret automatisk får mer hold, sier Bjørnevoll.

Hun anbefaler deg også å være forsiktig når du bruker balsam eller kur.

- Håret klapper fort sammen hvis du bruker pleiende produkter nær hodebunnen, og da er det vanskelig å få volumet til å holde, sier hun.

Å bruke hårføneren for å skape volum er et kjent triks, men vil du ha maksimal effekt tipser Bjørnevoll om å bruke en krepptang ved hårrøttene.

- Krepptang i hårrøttene er svært effektivt og veldig enkelt å få til. Jo bredere tang, jo mer volum! Legger du kreppingen under det øverste hårlaget, og legger det glatte håret over, så vil ingen se at du har kreppet håret.

5 steg til stort hår

  • Vask håret, klem det håndkletørt. Ha i et stylingprodukt som løfter håret ved røttene. Ha deretter i et varmebeskyttende produkt, + et volumskum.
  • Begynn alltid føningen med å holde hodet ned mot gulvet mens du rufser godt i hodebunn med den andre hånden. Når du rufser med hånden vil du dra håret ut i fra sin naturlige fallretning og det er dette som vil gi deg volum. Dette gjør du helt til håret begynner å ta til seg varmen, det vil si nesten tørt.

  • Rett opp hodet og begynn å jobbe med en rundbørste. Nå skal du blåse håret med føneren samtidig som du grer håret bakover med rundbørsten. Dette gir håret ditt glans og enda mere volum.
  • Til slutt skal du bruke rundbørsten din som en varmrull. Ta store partier med hår og "rull" dem opp på børsten din, bruk gjerne begge hender. Når håret er rullet opp på børsten, blåser du den varm med føneren i 7-8 sekunder. Når håret er blitt varmt tar du bort føneren og lar håret kjøle seg litt ned i like mange sekunder. Når håret kjølner låser hydrogenbindingene i håret seg i den nye formen og vil holde til neste gang det blir fuktig.
  • Avslutt med en tørrspray.

Les også:

Unngå nupper etter barbering

50 kupp under 200,-

LOVER STORE TING: Redken Body Full Instant Bodifier volumskum, 338,-, Pureology Pure Volume Shampoo, 265,-, Wella Ocean Spritz saltvannsspray, 219,-, Redken Quick Tease tuperingsspray, 313,-, Shu Uemura Volume Maker hårpudder med pudderkost, 375,-.
LOVER STORE TING: Redken Body Full Instant Bodifier volumskum, 338,-, Pureology Pure Volume Shampoo, 265,-, Wella Ocean Spritz saltvannsspray, 219,-, Redken Quick Tease tuperingsspray, 313,-, Shu Uemura Volume Maker hårpudder med pudderkost, 375,-. Foto: FOTO: Produsentene

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning