Voksing på 1-2-3!

Til tross for at det er enkelt og smertefritt å barbere seg så er voksing av legger og bikinilinje førstevalget til mange jenter. Syns du det høres skummelt ut? Her får du nybegynneroppskriften!

Publisert Oppdatert


Sommer, sol og bading krever silkemyk og hårfri hud. Som med det meste annet gjelder det å lide for skjønnheten, og voksing gir deg ikke bare babymyk hud, men følelsen varer i ukesvis, uten røde nupper.. Høres fristende ut? La oss gå i gang!

Øv deg

Hvis du aldri har vokset deg før kan det lønne seg å øve et par ganger først. Forsøk å påføre litt voks på innsiden av underarmen, der du ikke har så mye hår. Etter et par ganger vil du merke hvor hardt du må dra for at hårene skal fjernes og for at det ikke skal gjøre for vondt. Hvis du allerede her syns at smerten er uutholdelig bør du få hjelp, enten av en venninne eller av en hudpleier.. Uansett hvor dyktig du er, så vil du sannsynligvis se ut som en ribbet høne rett etter voksingen. Voks deg derfor aldri rett før du skal på badeferie eller gå med en kort kjole.

Trim håret først

Håret bør være fra ½ til 1 centimeter. Hvis det er lenger enn dette bør du stusse det. Hvis det er lenger vil det ikke bare lugge mer, men du vil sannsynligvis få problemer med å få fjernet alt.

Leggene

Desinfiser huden ved å rense den godt, gjerne med en alkoholholdig rens. Følg instrukser på pakningen slik at du får varmet voksen på riktig måte. Fordel voksen på leggen i hårretningen, i en stripe som er et par centimeter bred, og 8-10 centimeter lang. Legg på papir eller stoffbit, men la det være igjen en løs flik på et par centimeter nederst, slik at du får tak. Hold huden stramt med en hånd (spesielt på lårene, der huden er mindre fast). Bruk den andre hånden til å rive av voksstripsen.

Bikinilinje

Først og fremst; finn ut hvor offensiv du skal være. Vår anbefaling er å la de profesjonelle ta seg av den brasilianske voksingen, konsentrer deg heller om det som syns utenfor bikinitrusen. Desinfiser huden også her. Påfør voksen i hårretningen, som oftest på skrå inn mot skrittet. Området bør ikke være noe særlig større enn 2 x 6 centimeter. Huden i dette området er sensitiv, og for å unngå blåmerker bør du sørge for å være nøye med å holde huden stramt med den ene hånden. Dra av med den andre hånden. En aloe vera-lotion eller gele roer ned huden.

La huden roe seg ned et par dager før du kikker etter endelig resultat, og plei ditt hårfrie jeg med en god bodylotion frem til neste gang!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning