Viva la diva!

Tenk litt St.Tropez, litt 70-tallsglamour og litt Bond-piker. Fra fjorårets tropiske og eksotiske bikinier skal bademoten sommeren 2006 være eksklusiv og lekker!

Publisert Oppdatert
Margrethe Gilboe, kjent som "motepoliti" på TVNorge, mener det elegante og litt eksklusive er selve fellesnevneren for årets strandmote. Men utover dette er det mye som er lov: Man kan være vakker i hvitt, syndig i sort, glamorøs i gull, kul i khaki, surfe avgårde på en turkis bølge, eller pynte seg med perler og paljetter.

- Fargerike 70-tallsmønstre, grafiske mønstre, gull, blått, hvitt, sort, rødt og brunt er hot, oppsummerer Gilboe.

Hun får støtte av motetalskvinne Catharina Midby i Hennes & Mauritz.

- I fjor var det mye tropisk. i år handler det mest om å være stilfull og sofistikert, mener hun.

- Det går mye i brunt og khaki, men også i sort, hvitt, turkis og rosa. Vi har dessuten noen innslag av dyremønster. Det er mye blomstertrykk å velge mellom, og den romantiske stilen med dekor av perler og paljetter er fortsatt til stede. Maritime striper gjør seg også gjeldende, sier Catharina Midby.

Trendy trekant

Snittmessig sett er todelt bikini fortsatt det som dominerer. Men badedrakten er ikke død, mener Margrethe Gilboe.

- Bikinier med trekanttopp og lave truser med knyting i siden er trendy, men det er også hipstertruser og badedrakter i 70-talls stil. Utringningen kan gjerne være litt drøy foran, og med eksklusive detaljer som beltespenne i gull eller ringer i siden, forklarer hun.

Catharina Midby tror trekantbikinier og kombinasjonen hipsterbukser og halterneck (feste bak nakken) blir det mest populære valget i år. H&M har få badedrakter i sitt sortiment.

- Nå er bikiniene blitt så komfortable og velsittende at behovet for en badedrakt - for mange - er mindre enn før. Man kan være like aktiv med en bikini, poengterer hun.

Tenk på tilbehør

Men en ting er mote-ekspertene skjønt enige om: For å få den rette glamorøse looken, er accessoirer et must.

- Tilbehøret er kjempeviktig i år. Match gjerne med flip flops, solhatter, vesker, smykker og hårbånd. Solbrillene skal være store og 60-tallsinspirerte, à la Jackie O, anbefaler Midby.

- De store og eksklusive solbrillene kan veldig gjerne være hvite, og få følge av et lekkert armbånd, store øreringer eller et fint kjede. En fin tunika når man skal spise, og lekre flate sandaler er også bra. Håret skal være velstelt, og jeg anbefaler en fresh make-up med bronzer, lipgloss og mascara, sier Margrethe Gilboe. Og advarer:

- Uflidd badesveis og sliten bikini er definitivt ut!

Foto: Silje Eide

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning