Vid buksehøst!

Etter flere måneder i skyggen av kjoler og skjørt er bukser på vei inn i motebildet igjen som aldri før. Helst med vide ben og høyt liv!

Publisert Oppdatert
Etter en sommer med søte a-kjoler, oversized genserkjoler og sexy blyantskjørt er det på tide å vie de vide buksene litt mer oppmerksomhet. Tilbake til 1970-tallet nå!

Videre skal det bli

Mange av oss har lagt vår elsk på smale sigarettjeans med lavt liv og spretten rumpe, men det er noen år siden vanlige bukser hadde sitt moteøyeblikk sist. Til høsten er det definitivt ikke de smale jeansene med lavt liv, ei heller smale leggings, som vil fronte motebildet.

Fremfor alt er det bukser i bomull, lin og tweed, gjerne med søm fremme på vide ben, som skal pryde klesbevisste kvinner. Ekspertene verden over ønsker å stikke damerumpene ned i 70-talls inspirerte bukser, skreddersydde og elegante.

Mens Oslo Fashion Week er for full gang i byen, ser vi både nye up-and coming-designere, samt garva motemennesker, sverge til høstens vide hit. Media viser også bilder av internasjonale kjendiser som Katie Holmes, Kate Moss, Beyonce Knowles, Gwen Stefani og Fergie som har lagt sin elsk på "seilerbuksene".

Fordeler

Selv om det er lettere å finne kjoler som sitter riktig enn bukser som passer perfekt over stumpen, er det definitivt flere fordeler med bukser. For eksempel holder buksene oss varme gjennom den kalde, norske vinteren og vi kan ha hårete legger uten at noen vet det! Dessuten er de praktiske og vi kan bevege bena fritt i dem.

Et annet pluss er at smale, skreddersydde skjorter passer bra til de vide buksene. En slim-fit skjorte gir deg en bedre form og er i grunnen et friskt pust i motebildet fremfor de flagrende toppene som lenge har regjert.

Gode kombinasjoner

Men det er jo slik at gjerne bukser med høyt liv og vide ben kan være uvant å gå med i begynnelsen. Man må kanskje tenke litt nøye igjennom hvordan man skal se best mulig ut. Om du har korte ben, er det utfordrende å gå med buksene da de ser best ut sammen med flate sko.

Bukser med vide ben passer også bra sammen med stoff som crepe eller bomullsflanell, og ser absolutt best ut om du bruker dem sammen med krispe skjorter, grovt- eller finstrikket tøy og et tykt belte i livet.

Smykker til bukser med vide ben kan godt skinne mye, men er penest når de er minimalistiske i stilen. Mange av høstens vide bukser er svarte eller i gråtoner, derfor passer det bra å sprite de opp med litt farger gjennom accessoarier.

På Londons Fashion Week viste designer Christian Louboutin vide bukser med skinnende brosjer som tilbehør.

Bæretips

Er du skeptsik til høstens buksemote, gjelder det å finne den buksen som passer til din form. Ta imot tips fra motekonsulent Annabel Hodin ferskt fra London Fashion Week:

  • Er du liten og slank skal du velge bukser som sitter stramt over hoftene, uten lommer som stikker ut. Det er viktig å skape en slank siluett; buksene skal heller gå forsiktig ut nede fremfor stort og vidt på bena. Du kan også lage en illusjon av lengre ben ved å plassere et vidt belte litt høyere i livet.
  • Om du bruker vide bukser er det viktig at du holder toppen så smal som mulig og fremhever livet. Du bør bruke topper eller skjorter i bomull eller strechstoff og unngå for slappe eller flagrende stoffer. Det er best å bruke en topp til som ikke er for tykk.
  • Noen av sesongens vide bukser har også en slags "vid effekt" fremfor en "lang effekt", så det beste er å velge en myk og tynn bukse. Det er også best å velge en nøytral og svart bukse; farge kan kombineres fra accesoarier som enkle skjerf, smykker eller konvoluttvesker.
  • Det passer absolutt best med flate sko til vide bukser. Men om du ønsker å gå med høye hæler, skal hælene være svært høye og kraftige. En tredjedel av skoen bør vises under buksen, og det er mest flatterende med mandelrund tå.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning