VI TESTER: Øyesminkefjernere

Vi har testet produktet alle kvinner bør ha på badehyllen.

VI TESTER: Øyesminkefjernere
VI TESTER: Øyesminkefjernere
Publisert Oppdatert
Maskara er gjerne det vi kvinner anser som det viktigste makeupproduktet vi har, og for mange er det daglig rutine å legge maskara på øyenvippene. Da er det viktig å rengjøre øynene om kvelden slik at vippene får hvile.

Om sommeren bruker vi ofte vannfast maskara, da er det enda vanskeligere å fjerne sminken rundt øynene, dermed er det viktig å finne en sminkefjerner som både er effektiv og skånsom.

Det vanligste er å bruke en bomullspad som du påfører produktet med. Når du påfører det på øynene, er det viktig at du starter med å legge paden på lukkede øyne, holde den der i noen sekunder før du forsiktig trekker paden til siden. Området rundt øynene er svært sensitivt, så her skal du unngå så godt du kan å gni for hardt.

Kriterier

Kriteriene vi har valgt å legge vekt på er:
  • Hvor effektiv er sminkefjerneren?
  • Hvor skånsom føles den mot det sarte øyepartiet?
  • Hvor drøy er den i bruk?
  • Må vi bruke mye kraft når vi fjerner sminken?
  • Prisen.

Testen

Biotherm Biocils Effet Anti-Chute, kr. 148,-
Denne føles mild mot øynene, og i tillegg behøver man ikke å gni mye for å få bort maskara og øyenskygge. Sminkefjerneren er et tofase-produkt som må blandes før bruk, og produktet blandes enkelt. Prisen er overkommelig.i.d. bareMinerals Eye Make-up Remover, kr. 150,- (Facelook.no)
En behagelig sminkefjerner som føles skånsom mot øyeområdet. Dessuten trenger man ikke gnikke hardt for å få bort selv vannfast maskara. Funksjonen med klikkork er også super og lettvint. Produktet blandes lett ved omrysting, og prisen er overkommelig.Make Up Store Dual active remover, kr. 365,-
Denne får bort det meste av maskaraen på en enkel og god måte. Produktet er behagelig, og virker rent, lett og skånsomt. Denne er imidlertid den helt klart dyreste sminkefjerneren i testen, og produktet er ikke så godt at vi mener prisen forsvares.Dior Duo Magique Eye Makeup remover, kr. 220,-
Dette er en god sminkefjerner som virker godt også på vannfast maskara. Produktet blandes veldig lett, og konsistensen blir nærmest skummende. Prisen ligger i toppsjiktet sammenlignet med andre produkter i testen, noe som trekker ned.
Body Shop Camomile Gentle Make Up Remover, kr. 129,-
Et skånsomt rensevann som fjerner make-up fra øynene, samt beroliger og mykgjør det fine området rundt øynet. Fri for alkohol, farge og parfyme, og det er alltid et pluss. Prisen er fin, men sammenlikner man effekten med de beste i testen når ikke denne helt opp i toppsjiktet. Den virker ikke like godt på vannfast maskara og man må bruke ekstra tid på å fjerne all sminken. Allikevel - en god hverdagsfjerner for de som ikke bruker veldig mye sminke. Prisen trekker også opp, denne sminkefjerneren inneholder dobbelt så mye som alle de andre i testen!NIVEA Double Effect Eye Make Up Remover, kr. 54,-
Fin og god makeupfjerner som holder det den lover og er effektiv til og med på vannfast maskara. Produktet er imidlertid litt vanskelig å blande sammen, og det skiller seg raskt igjen. Huden føles oljete etter bruk, og det svir litt i øynene på de med sensitive øyne. Prisen er imidlertid veldig fin, noe som trekker opp.La Roche-Posay Physiological Eye Make-Up Remover, kr. 162,-
Denne er uten såpe, alkohol, parabener, parfyme og fargestoffer. En mild og grei øyesminkefjerner som føles skånsom og myk mot øynene. Den krever imidlertid at man må jobbe litt med å få fjernet sminken, noe som sliter på det sarte området rundt øyene.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning