VI TESTER: Highlightere

En highlighter gir deg den perfekte festlooken. Se våre favoritter!

Publisert Oppdatert
Hensikten med å sminke seg, er først og fremst å fremheve de partiene i ansiktet du er mest fornøyd med, og å skjule det du er mindre fornøyd med.

En highlighter er kort fortalt et produkt du kan bruke for å skulpturere og fremheve ansiktstrekk.

Så hvor og hvordan bruker man en highlighter? Det er lettest å forstå dersom du husker følgende:
 • Lyse farger forstørrer et område i ansiktet, mens mørke farger forminsker.
 • Vil du fremheve kinnbena dine, kan du legge litt highlighter øverst på kinnbena. For å skulpturere ansiktet og lage en illusjon av tydeligere kinnben, sug inn kinnene og legg en mørkere farge, for eksempel solpudder, hvor kinnene blir hule.
 • Lysner du området rundt øynene med en highlighter, kan dette få deg til å se mer våken ut.
 • Områder du kan bruke highlighter på:
 • På øyenbrynsbenet for ekstra glød.
 • Øverst på kinnben for å "løfte" ansiktet.
 • Innerste øyekrok for å "åpne opp" blikket.
 • Kjeveben for skulpturering
 • Krageben for å fremheve benstrukturen.
 • Tenk over hva du ønsker å fremheve i ansiktet ditt; hva er du mest fornøyd med? Hva forsøker du å få frem i ansiktet når du sminker deg? Du finner highlightprodukter i mange farger og konsistenser, med og uten skimmer, både som penn, fast og løst pudder, blyant og kremskygger. En grei regel er at highlighteren skal være en til to toner lysere enn din foundation.

  Kriterier

  I testen har vi lagt vekt på følgende:
 • Konsistens
 • Hvor drøyt produktet er
 • Gløden highlighteren gir huden
 • Hvor enkel den er å bruke
 • PrisTestenYsl Radiant Touch concealer, kr. 300,-
En suverent god highlighter som har myk kost og trykkpenn-funksjon. Det gjør at man har god kontroll på hvor stor mengde man får ut av beholderen. Highlighteren er forholdsvis dekkende på huden samtidig som den lyser opp områdene du ønsker å fremheve, og den sitter jevnt på huden hele dagen uten å smitte av. Prisen er høy, men produktet er drøyt, og i våre øyne verdt pengene.

Lancôme teint Miracle, kr. 305,-
Denne highlighteren er både dekkende og lysnende. Man får umiddelbart en fantastisk glød, og trykkpenn-funksjonen gjør det enkelt å bruke produktet. Den føles ikke fet på huden i det hele tatt og sitter godt gjennom hele dagen. En knallbra luksushighlighter. Den er dyr, men vel verdt prisen!

Glo Brightener highlight concealer, kr. 275,-
Dette er en praktisk og god highlighter som er enkel å påføre, og som gir et godt resultat. Man skrur opp produktet på svampaplikatoren og kan enten trykke den lett mot området du vil fremheve, eller du ta litt på fingeren og klappe utover. Produktet er lett i konsistensen, føles fløyesmykt på huden, og holder seg på plass hele dagen.

The Body Shop Lightening touch, kr. 149,-
En god highlighter som smelter flott inn i huden og gir en vakker og naturlig glød. Konsistensen er tynn og behagelig og føles ikke fet. Har en praktisk svampapplikator med skrumulighet. Testens billigste, dette trekker opp.

Dior Skinflash, kr. 320,-
Et eksklusivt produkt som virkelig får ønskede områder til å lyse opp og stråle gjennom dagen, men vi syns ikke den er helt like god som testvinnerne. Beholderen er en superpraktisk applikator hvor man skrur ut produktet. Testens dyreste produkt, noe som trekker litt ned.

M.A.C. Creme Colour Base,kr. 165,-
Denne highlighteren er noe for seg selv! I motsetning til de overnevnte skal denne ikke brukes til å dekke, kun gi glød, og til det er den fantastisk god. Produktet har mye skimmer i seg, og det passer derfor fint til bruk innerst i øyekroken og øverst på kinnbena. Det som trekker ned er at produktet kan føles litt fett på huden hvis du har blank hud, og siden produktet ikke er dekkende må du ha et ekstraprodukt til å bruke under øynene. Er du ute etter en festhighlighter er dette imidlertid et veldig godt valg.

Bare Minerals Cultured pearl, kr. 227,-
Dette er testens eneste løse mineral-highlighter, og den ser utrolig vakker ut på huden. Pudderet inneholder mye skimmer, og det passer derfor best til å legge øverst på kinnben og neserygg om du ønsker en skikkelig festeffekt. Det blir derimot for mye skimmer i det til at det kan brukes til hverdags, i tillegg blir det litt sølete, siden produktet kommer i løspudder-konsistens.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen