VI TESTER: Foundation

For en jevn og vakker hud, gjelder det å velge riktig foundation. Sjekk hvilken vi synes er best!

Publisert Oppdatert
En foundation er rett og slett et grunnlag for resten av makeupen din. Når du har påført fuktighetskrem og gjerne en primer over ansiktet, skal du legge foundation over.

Body Shops makeupartist, Karim Sattar, har tidligere uttalt til Kvinneguiden at foundation bare skal legges på de områdene i ansiktet som krever ekstra dekke; altså ikke i hele ansiktet. Legg derfor foundation på problemområder som i panne, på nesen, på haken eller andre områder hvor du føler du vil dekke over litt ekstra. Du kan påføre foundation med fingertuppene dine, men det beste er å bruke en egen foundationkost når du bruker flytende foundation slik at du får blandet og duset ut til en jevn look. Bruker du mineralfoundation i pudderform, er det viktig å blande pudderet godt med kosten i sirkelbevegelser i lokket, slik at du varmer det opp og ikke påfører for mye. Du kan gjerne avslutte med et transparent pudder i ansiktet for å feste foundationen skikkelig.

Finn riktig type

Den beste måten å finne riktig farge og type til din hudtype, er å prøve fargen på halsen din for å se om den er mest mulig lik din egen hudfarge. Husk også på at du bør velge foundation ut i fra hva slags hud du har. En fet hud eller hud med blank T-sone, bør ha en mattende og oljefri foundation. En tørr hud har godt av en litt mer kremete foundation, gjerne med litt olje i slik at du ikke fremhever linjer og tørre områder.

Testen


Vi har lagt vekt på følgende kriterier:
  • Hvor godt og hvor lenge sitter foundation på gjennom dagen?
  • Blir den jevn på huden?
  • Hvor lett er den å smøre utover?
  • Er den drøy i bruk?
  • Prisen.

TestenL'oréal Mat Morphos, kr. 179,-
Konsistensen på denne er litt som sjokolademousse og føles litt tykkere enn en normal foundation. Likevel blir den ikke for tung på huden og den gir et godt dekke på problemområder som pigmentflekker og mørke partier. Den holder huden matt og fin over lengre tid, men blir litt for tørr for dem med tørr hud. Mat Morphos er drøy i bruk og har en super pris, og er en av våre favoritter.

Lancôme Teint Miracle, kr. 380,-
Dette er en lett og fin foundation som passer til deg med tørr til normal hud. Har du en litt fetere hud, vil den bli blank utover dagen. Den er svært drøy i bruk og holder seg fint på plass gjennom en hel dag. Resultatet er en glødende, lysreflekterende og naturlig finish. Dette er altså ikke en foundation for deg med uren hud du vil dekke til, men ønsker du et usminket og jevnt resultat kan denne anbefales på det varmeste.

Body Shop Oil Free Balancing Foundation SPF 15, kr. 189,-
Dette er en svært god, flytende foundation som stort sett holder det den lover; den matter ned og er lett å påføre jevnt på huden. Holdbarheten er bra, men ikke helt i toppsjiktet. Den gir et godt og naturlig dekke uten at man behøver å påføre for mye. Et stort pluss for at den inneholder solfaktor som beskytter huden. I tillegg er den drøy og fin i bruk og prisen er topp.

>E.l.f Mineral Light Foundation, kr. 38,15
Noen mineralfoundations kan føles tunge, seige og glinsende, og spesielt i varmt eller fuktig vær. Det er ikke tilfelle for denne foundationen fra e.l.f - den føles fløyelsmyk og lett på huden, den dekker godt og gir et naturlig resultat. Dessuten matter den bra ned uten at det blir kunstig. Den holder seg forholdsvis godt gjennom hele dagen, så her får du mye for pengene.

Bare Minerals Foundation, kr. 439,-
Dette er en god foundation som gir huden en naturlig look. Den passer alle hudtyper, til og med sensitiv eller uren hud. Det er en fordel at den inneholder SPF 15 som gir høy UVA-beskyttelse. Dersom du sliter med blank hud bør du velge "Matte"-versjonen av denne, siden originalen kan gi deg en noe glinsende finish. Helt i toppsjiktet når det kommer til pris, noe som trekker ned.

Beauty Cycle Oil-Free Liquid Foundation SPF 15, kr. 123,-
En delikat og lett foundation som matter huden godt ned. Resultatet holder seg forholdsvis godt utover hele dagen, men en liten touch up er nødvendig på enkelte områder. Føles silkemyk og lett på overflaten uten at man føler seg oversminket. Pluss for at den inneholder SPF 15. Den er drøy i bruk, og prisen er fin.

Helena Rubinstein Instant V-Lift, kr. 455,-
Denne foundation skal ikke bare dekke godt og jevne ut huden, den skal også ha aktive antirynke-ingredienser. Den dekker så absolutt godt og jevner ut huden uten at den føles tung. Denne passer for en normal til tørr hud, da den er ganske rik i konsistensen. En kjempefin foundation som holder gjennom en hel dag. Testens dyreste, noe som trekker ned. Likevel et godt kjøp!

The Balm Time Balm foundation, kr. 265,-
Denne foundationen skiller seg ut i testen på grunn av konsistens og emballasje. Den har en kremet konsistens og ligger i en krukke, og det følger med en påføringspute. Den dekker svært godt, men er seig og vanskelig å smøre jevnt ut i ansiktet. Krever dermed at du har god tid når du påfører den. Den fungerer kanskje bedre som en concealer?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen