Veskesnusing!

- Her er det bare rot og null system!
Vi fikk gutta til å dra på en liten oppdagelsesreise i to vesker.

Publisert Oppdatert
Gi oss vesken din så skal vi si deg hvem du er! Da vi fikk lov til å låne to vesker på huset, resulterte det i en berg og dalbanetur blant øyenskygge, pastiller, solbriller og telefoner. Men gutta var heller vage i sine uttalelser og skjønte ikke så mye.

Feminine kofferter

To vesker står fremfor oss, en svart Prada håndveske og en svart Furla i semsket skinn. De er stilfulle, passe store og spennende på hver sin måte. De er fristende og uimotståelige, derfor er vi så heldige som får lov å åpne dem opp og dykke inn i en verden av blomster, musikk, pleie og skjønnhet!

-Vestkantvariant

I Prada håndvesken skjuler det seg en Nokia mobiltelefon i en liten lomme. I en annen liten lomme finner vi en nettbankkodeholder, paracet, nesespray, allergipiller, øreringer og tamponger i skjønn forening.

I den største lommen ligger pastiller, tyve Malboro lights, solbriller uten cover, Bodyshop rouge, Lancòme kost, Clinique øyenkrem, øyedråper, Guerlain pudder og en egen sminkeveske fylt med sminke fra Clinique, Clarins og Lancòme.

Gutta kikker nølende i den firkanta klipsvesken. Fingre skiller mellom sminken og medisiner.

-Dette er en typisk vestkantveske, sier den ene gutten kontant.

- Det er et litt eksklusivt merke, man forstår at dama røyker og passer på den dårlige ånden sin. Jeg tror dama som eier vesken er mellom 25 og 30 år, fortsetter han før han løfter opp den gullfargede sminkepungen og stopper opp;

- Men, er dette tegnesaker?

16 år eller 40 år?

Den andre gutten kikker i Pradaen og på sminkepungen, han er lettere oppgitt.

- Hva gjør en veske oppi en veske egentlig? Hva er poenget med det? Det ligger jo sminke i hele veska fra før av!

Han fortsetter å kikke på tingene som ligger mellom de dusrosa veskeveggene.

- Damer har alltid et eller annet de kan putte i munnen, sier han og løfter på en pastillpakke;

- For meg kan denne dama være mellom 16 og 40 år, sier han og knepper igjen Pradavesken.

-Ikke system

Furla skuldervesken er stor og svart med i semsket skinn og med svarte remmer med sølvringer. Inni den finner vi først en mobiltelefon og noen visittkort som like godt kunne tilhøre en mann.

Men da vi åpner en annen liten lomme, lukker det seg opp en dør til merkebevissthet og et travelt businessliv. To lipglosser fra Lancòme, pastiller, leppebalsam, en penn, en Ipod Nano, Chanel rouge, Dior leppestift, mageregulerende pulver, Naproxen, post it lapper og nettbankkodeholder slynger seg sammen i den lille lommen.

I den største delen av veska ligger det vakre Pilgrim solbriller i et stort cover, en liten hårbørste, nøkler med hjerteknippe, en lommebok av tøy, tamponger og en rosineske.

Den ene gutten beveger tingene forsiktig rundt og kjenner seg lite igjen.

- En veske er en veske liksom, men her finnes det jo ingen system i det hele tatt! Det er ivertfall ikke en mann som eier dette greiene her. Hadde jeg brukt veske skulle jeg hatt mange små lommer med mye system, sier han mens han løfter opp Ipoden.

- Musikk har jeg også med meg om dagen da, og mobiltelefonen. Jeg pleier å gå med sekk og blir kalt Ludvig for det, men jeg må jo ha med meg PCen, sier han og roter videre i det lille rommet.

Pleiesaker

- Se her ja, her er pastiller igjen, smiler han.

Gutt nummer to mener at Furla vesken er østkantvarianten blant veskene.

- Det er nå vanlige jentegreier oppi her da, ser ikke så stor forskjell egentlig, sier han.

De to er enige om at dette er ting som damer pleier å ha med seg, men gutt nummer en er sikker;

- Jeg har aldri med meg pleiesaker på jobb, det er den største forskjellen, sier han.

Til slutt: Pradavesken tilhører en østkantdame på 30 år og Furlavesken en dame på 34 år.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning