Velg riktig sminke

- Ikke bruk dekkstift selv om du har urenheter i ansiktet, sier makeupartist Linda Nylén. Få flere tips her!

Publisert Oppdatert
Den største feilen mange unge kvinner gjør, er å bruke for mørk foundation.

Det mener iallefall makeupartist for sminkeprodusenten Franché, Linda Nylén.

- For å bruke rett sminke må du først og fremst velge rett farge. Finn ut om du er kald eller varm i hudtonen din. Dette sjekker du best ved å prøve foundationfargen på halsen din. I tillegg til å bruke for mørk foundation, er det mange unge jenter som lesser på med for mye solpudder. Tenk heller skimmerprodukter som kan lage litt forsiktig highlighteffekt øverst på kinnbena, forklarer makeupartisten når vi møter henne på helse-og skjønnhetsmessen på Lillestrøm.

Hun mener i tillegg at alle kvinner bør velge mineralsminke, siden dette lar huden puste og beskytter mot solen, og man får i tillegg et mer naturlig resultat:

Les også: Vakkert vinteransikt

Les også: Ekspertens sminketips

Les også: De beste øyenskyggene


- For å dekke ujevnheter er det ikke smart å bruke dekkstift, særlig ikke på problemhud. Urenhetene blir bare mer fremhevet på denne måten. Bruk heller mineralmakeup, det dekker bra og ser helt naturlig ut. Om du bruker en god kost og "swirler" på for så å avslutte med en god fuktighetsgivende mineralspray, vil dette sitte, tipser Nylén.

- Gå for naturfarger

Også valg av rouge kan være vanskelig. En tommelfingerregel er at kremrouge gir et mer naturlig resultat enn en pudderrouge, men for begge typer gjelder det å finne riktig farge:

- Klype deg selv i kinnet og se hvilken farge som dukker opp. Du skal gå for den fargen som er mest lik den naturlige rødfargen i kinnene dine, sier makeupartisten.

Det viktigste ved valg av makeup er å nettopp å finne fargene som kler deg. Men, er du i tillegg opptatt av å være trendy denne våren, skal fargene du velger til ansiktet være naturlige og jordfargede.

Les også: Vakker vinterhud

Les også: Så viktig er pene negler- Som med klær vil naturfargene som sand, kobber og beige bli stort også på sminkefronten denne våren og sommeren, sier Nylén og fortsetter;

- Men, det viktigste er alltid en ren og pen hud og et godt grunnlag til å sminke på. Vær derfor flink med å rense morgen og kveld, bruk en god dagkrem og en god nattkrem, sier hun. linda220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen