Vårsesongens motetendenser

Vårklærne er forlengst i butikkene, og endelig er det på tide å kaste varme kåper og hansker. Her får du vite hva du absolutt må gå til anskaffelse av før våren tar skikkelig tak.

Publisert Oppdatert
Marin inspirasjon, hvitt eller platåsko. Moten er mangfoldig, men samtidig er den enkel. Vi har valgt ut 8 trender det er verdt å bite seg merke i, og som er enkle å kopiere.

Belter

En kjole er ikke en fullverdig kjole uten et belte i livet. Bruk beltet høyere enn du pleier, for å markere midjen. Velg gjerne et belte i kontrastfarge, har du et blått antrekk kan det være kult med et hvitt belte.

Spesielle strømper

Tiden da man skulle bruke «usynlige» nylonstrømper er definitivt forbi. Fargede strømper eller strømpebukser, gjerne i åpne sko, er den nye moten.

Nude

«Gjennomsiktige» klesplagg er superpopulært. Jessica Alba, Reese Witherspoon og Uma Thurman valgte alle kjoler i behagelige duse farger under dette års Oscarutdeling, og Diors siste motevisning bugnet av duse hudtoner.

Platå

Platåskoene er tilbake, og Chloé har laget flere par som bør stå på alle jenters ønskelister. Skoene skal være grove, gjerne med kilehæl, og se ut som de har overlevd 70-tallet.

Shorts

Shortsen blir bare mer og mer populær, kombinerer du med platåsko har du dekket to av vårtrendene, men plagget fungerer like godt med flate sko eller støvletter. Shortsen skal være til knærne, og kan pyntes opp og ned avhengig av sko, topp og tilbehør. Shorts med en enkel singlet, et langt halssmykke og ballerinasko er både behagelig og elegant på samme tid.

Hvitt

Du har sikkert hørt det før, men hvitt er denne sesongens sort. Et helhvitt antrekk har aldri vært så trendy som nå, og med helhvitt mener vi hvite sko, hvite bukser, hvit topp, hvite smykker og hvite solbriller. Det hvite tilbehøret setter prikken over i'en, men sørg bare for at klærne er plettfrie, det er ikke mye rom for å skitne seg til om man velger helhvitt.

Rocka barokk

Moten er fortsatt inspirert av barokke tendenser, og viktorianske krager og puffermer er trendy. Prøv å kombinere en viktoriansk feminin bluse under en rocka sort t-skjorte, for en kontrast som får deg til å skille deg ut. En blazer som kun rekker ned til midjen, gjerne med korte ermer, setter prikken over i'en.

Marint

Marinemoten er tilbake, og horisontale striper er overalt i butikkene. Kombiner gjerne en stripete topp med en shorts i mørkt olastoff, hvit vest og et rødt belte i livet. Det røde beltet bryter den ellers maskuline looken, og gjør antrekket mer feminint.

Foto: asos.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning