Vårhår

Fresh deg opp i vår med fornyelse av topplokket! Kvinneguidens hårekspert tipser deg.

Publisert Oppdatert

Det er herlig med litt vårfornyelse i takt med at solen titter mer og mer fram, og noe av det enkleste du kan gjøre er å fikse lokkene for å få en freshere look. Kvinneguidens hårekspert frisør Sølvi Bjørnevoll, vet akkurat hva hun skal tipse deg om!

Nytt hår

Her er rådene hennes;

 • Lyse striper i håret er en perfekt vårfarge.
 • Etterhvert som man oppholder seg en del i solen er solbeskyttelse som sjampo, balsam, kur og spray nødvendig. Disse beskytter mot UVA og UVB-stråler og gir masse deilig pleie.
 • Søte spenner/bånd med blomster og sommerfugler.
 • Saltvannsspray som du kan lage beachlook med! Kjempefin til å preppe håret før du fletter eller setter det opp. Resultat - em rufsete "strand"-look.
 • En god kur til sommerhåret, velg en som gir glans, pleie og som ikke tynger håret.
 • Bølgetang. Bølger i håret er sommerlig og flott! Husk alltid varmebeskyttelse før bruk av varmeverktøy.
 • Fine frisyrer

  - Bølger, fletter, hestehaler og rufsete frisyrer er kult til våren og sommeren. Vil du ha bruke bølgetang er et lite tips å preppe håret godt før bruk. Da får du mer markerte bølger. Ønsker du å bevare lengden på håret kan du bølge det meste av lengdene, men ikke alt håret, da blir det lengre enn om du bølger hele håret, sier Sølvi.  Har du dårlig tid? Da kan du bølge det øverste laget av håret og lengdene.

  - Fletter er superfint til sommeren! Lag en til siden, bak, enten rufsete eller glatt. Saltvannsspray som du lar lufttørke og kniper litt i før du fletter, gir en rufsete og røff look, sier frisøren og fortsetter;

  - Hestehaler som er tilfeldig satt opp eller en knute på toppen er kjempefint til late soldager! Bruk spenner for å feste knuten. Bruk et hårbånd for å få med alt håret bak og feste halen på kronen. Tupere lengden før du legger den rundt strikken og fester med fliseklemmer, sier hun.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen