Vårens tendenser

Vi har tidligere nevnt stikkord for de mest populære trendene våren 2006, men etterhvert som det blir varmere i været blir noen elementer tydeligere..

Publisert Oppdatert
Olé!
En av de aller største designerne, Yves Saint Laurent, viste under dette års moteuke i Paris at han helt tydelig har vært inspirert av spanske flamencoer og tyrefektere når han har planlagt kolleksjonen. Og det er ikke bare på catwalken at de spanske influensene har vært tydelige. Et rungende olé! kan høres fra vårens mote; korte bolerojakker ala tyrefekter, rysjebluser og korte bukser i kombinasjon med dansesko.. Yves Saint Laurents første modell under moteshowet var kledd i kort jakke, skjorte med blonder og rysjer, og med en smal matadorbukse med dusker til rett under knærme.. Tydelig inspirert av tyrefekterne, men i tillegg svært feminint.

Hvit, hvitere, hvitest
Du har sikkert hørt det allerede, men denne sesongen sies det at hvitt er det nye sort. Syns du de spanskinspirerte plaggene blir litt for mye trives du kanskje bedre i hvitt? I tillegg til søte sommerkjoler med blonder og broderier ser vi også hvite trenchcoats, korte bukser, skjørt, og ikke minst store hvite plastsolbriller ala 60tall, og den alltid aktuelle hvite skjorten. Det er lite som er så behagelig som et helhvitt antrekk når varmegradene kryper oppover, husk bare på et par ting; Eventuelle cellullitter spretter frem som små monstre under en hvit tettsittende bukse i tynn kvalitet. Skal du ha en hvit bukse, sørg for at materialet den er laget av er solid og faller pent. Husk også at for å gjennomføre en helt hvit stil må du være plettfri. Forsiktig makeup, striglet hår, og for all del, sørg for at klærne er helt, helt rene, selv de minste merker syns veldig godt på en hvit skjorte.

Plissè
På Bottega Venetas siste visning florerte det av elegante plisserte kjoler og skjørt. Nye moteikoner som Mischa Barton og Lindsay Lohan har begge blitt sett med plissekjoler ala greske gudinner, en trend som fortsetter utover sesongen. Plisserte plagg blir ofte flagrete og volumiøse, så for å fremheve formene kan det være lurt å matche et plissert plagg med et kroppsnært. Blir italienske Bottega Veneta i overkant dyrt kan det være verdt å sjekke ut Bruns Bazaar, de har en nydelig plissert silketopp med spaghettistropper, empiresnitt og knytebånd. Finnes også som kjole.

Skjerf i varmen
Lyst på litt luksus uten å måtte leve på luft resten av måneden? Da kan et ekslusivt silkeskjerf være tingen. Et fargerikt skjerf setter prikken over i'en til nær sagt ethvert antrekk, enten du bruker det i halsen, rundt livet eller i håret. Eller hva med å pynte vesken? Det fine med silkeskjerfene er at de kommer i uttallige farge- og mønsterkombinasjoner. For et ekte designerskjerf fra for eksempel Hermes eller Pucci må du ut med alt fra noen hundrelapper og opp til et par-tre tusen. Dyrt ja, men til gjengjeld kan du ha det evig, både på grunn av tidløsheten og ikke minst kvaliteten.

__________________________________________________________________________

Foto: Asos.com


Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning