Vårens smykketrender

Vi har tatt en prat med smykkedesignerne!

Publisert Oppdatert
Norske kvinner er i høy grad opptatt av smykker, ringer og ørepynt, forteller Gunn-Torhild Lunde fra Dyrberg/Kern.

- Norske kvinner bruker mye penger på slikt tilbehør, sier hun.

Vårens Dyrberg/Kern-kolleksjon går fra det ene ytterpunktet til det andre:

Les også: Blondebesatt

Les også: Slik skal du klippe deg nå

Les også: Nå skal du våge mer- En stor del av vårens smykker er lette i stilen, og vi ser mye pudderfarger. Samtidig ser vi i den andre enden av skalaen en del røffere tilbehør i skinn, forteller Lunde.

Den norske smykkedesigneren Celine Engelstad har også brukt både romantiske og røffe detaljer i vårens og sommerens kolleksjon.

- Det spenner fra det helt sarte og romantiske i sølv med detaljer som perler og gammelrosa krystaller, til det tøffere der vi har brukt skinn, sjøgrønne stener og oksidert sølv, forteller Engelstad.

Engelstad mener norske kvinner blir mer og mer opptatte av å bruke smykker for å gi et antrekk det lille ekstra:

- Norske damer liker smykker med mye bling, som gjerne skiller seg litt ut. Ønsker man et skikkelig statementsmykke kan man gjerne kombinere det sarte og det tøffe, det skaper en spennende dynamikk, sier Engelstad.

Dansk romantikk

Den danske smykkedesigneren Julie Sandlau har suksess verden over, smykkene er blitt spesielt godt mottatt av Hollywood-kjendiser som Beyoncé Knowles, Drew Barrymore, Reese Witherspoon, Tyra Banks, Jessica Simpson og Gwyneth Paltrow. Sandlau var nylig i Oslo for å promotere sin sommerkolleksjon, men forteller at hun tenker klassisk, rent og elegant fremfor trend;

- Selv om jeg forsøker å lage noe for alle kan du alltid se at stilen på smykkene mine sporer tilbake til 18-1900-tallet med en fornemmelse av romantikk og skjønnhet, sier Sandlau til Kvinneguiden.no.

Sandlau tegner alt selv og har lagt vekt på en funky eleganse for våren og sommeren.

- Smykkene har en mystisk og majestetisk eleganse over seg. Jeg har også lagt merke til at norske kvinner er spesielt glad i sølvsmykker, faktisk ganske likt de japanske kvinnenenes smak! De danske foretrekker gullsmykker, uten at jeg vet hvorfor, smiler Sandlau. 1

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning