Vår og sommermoten fra A til Å

Nesten i alle fall.

Publisert Oppdatert
Vårens og sommerens mote byr på noe for alle. Vi har samlet de viktigste stikkordene, og har fylt nesten hele alfabetet.

A for Ankellange skjørt og kjoler
Skjørtelengden kryper helt ned til skoene denne våren og sommeren. Både romantiske hvite blondevarianter og stilrene smale siluetter i sort blir stort.

B for Blonder
Blondene har vært å se på alt fra kjoler til sko og vesker de siste sesongene, og denne sesongen er intet unntak.

C for Charlies Angels
Vi har nevnt det før, og nevner det igjen - 70-tallet blir stort denne våren. Feminine bluser kombinert med bootcutbukser med høyt liv er helt riktig akkurat nå.

D for Denim
Den maritime moten er tilbake, og denim er sentralt, både på bukser, kjoler, skjørt og sko.

E for Eksotisk
Safariinspirerte detaljer som korkhæler og brunt skinn fungerer godt i kombinasjon med 70-tallsstilen.

F for Festivalstil
Våren betyr at festivalsesongen nærmer seg. Jeansshorts, enkle t-skjorter, flate sandaler og skjerf i håret gir deg en avslappet og behagelig look.

G for Gjennomsiktig
Transparente tekstiler gir en lett og luftig følelse som passer godt når temperaturen går oppover. Kombiner gjerne med røffe materialer i for eksempel denim eller skinn.

H for Herreinspirasjon
Både herreinspirerte bukser og hele dresser er helt riktig i vår. En bukse i maskulint materiale, gjerne med høyt liv, er lekker å kombinere med høye hæler, en feminin skjorte og glamorøse smykker.

I for Industri
Er du ikke den romantiske typen kan du trøste deg med at den industrielle stilen også er riktig i vår. Rette og harde linjer, grafiske mønstre og lær er stikkord som kjennetegner stilen.

J for Jumpsuit
Jumpsuiten, både den korte og lange varianten, fortsetter å være i motebildet i vår. Kombiner gjerne med kraftige kilehælsandaler.

K for Kilehælen Er du glad i høye hæler er kilehælen en gave til føttene dine. Vesentlig mer stødig og behagelig enn en stiletthæl, samtidig som du får den samme elegante holdningen.

L for Lær
Vår og sommer betyr ikke bare romantikk. Lærbuksen er, lik det eller ikke, hot igjen. Skinn og metalliske detaljer og smykker får også stort fokus.

M for Marineblått
Man kommer ikke utenom marineblått denne våren. Fargen har sågar blitt kalt "den nye sorte", og er like fin på en avslappet hverdagstopp som en lekker selskapskjole.

N for Nude
Nudefargen var en av fjorårets aller største trender, og kastet du deg på bølgen kan du trøste deg med at plaggene i høyeste grad er i trendbildet også i år.

O for Oransje
I den motsatte enden av skalaen finner vi en av de andre store trendene i vår og sommer. Selv om oransje kanskje høres vågalt ut, er fargen flatterende på de aller fleste, det gjelder bare å finne den riktige fargetonen.

P for Pasteller
Lyse toner er et naturlig valg når solen titter frem. Lysgult, lysrosa og lysblått gir en søt og feminin stil.

Q for Alexander McQueen
McQueen døde i 2010, men merkenavnet lever videre. McQueens høyre hånd, Sarah Burton, har kombinert McQueens estetikk med en mykere og mer organisk retning. Kanskje ikke så rart at Kate Middelton har valgt nettopp Alexander McQueen/Sarah Burton som designer av brudekjolen hun skal bære 29. april i år.

R for Romantikk
Vår betyr spirende blomster og varme følelser. Blomstermønstrede plagg og tilbehør er helt riktig, og er perfekt i kombinasjon med den nostalgiske 70-tallsstilen.

S for Sleng
Vårens viktigste jeanstrend er slengbuksen, gjerne med høyt liv.

T for T-skjorter
Helt enkle hvite t-skjorter er, tro det eller ei, en av vårens hotteste plagg. Kombiner med en mørk jeans, kraftige sandaler og en laidback veske.

U for Uten logo
Logoflashing er definitivt ut, noe man spesielt ser på årets solbrillemote. Enkle og elegante linjer, blottet for prangende detaljer.

V for Veske
Store vesker i kanvas eller strå blir å finne i de fleste butikker utover våren; passer perfekt til den avslappede 70-tallsstilen.

W for Wow
Knallfargene er tilbake! Gult, rødt, grønt, blått og oransje gjør vårens og sommerens klesutvalg til rene godtebutikken.

Y for yppige former
Mad Men-bølgen er fortsatt ikke over, og feminine kjoler med markert liv og store skjørt er helt riktig denne våren og sommeren.

Z for zoo
Dyreprint er fortsatt med i motebildet, og særlig leopardmønsteret står sterkt.

Ø for Øreringer
Øreringene skal synes godt i år - enten du velger store glamorøse stener eller en mer avslappet stil med fjær, skinn og tre.

Å for Åletrangt
Selv om slengbuksene er den viktigste jeanstrenden denne våren og sommeren vil også skinnyjeansen fortsatt være i motebildet.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning