Vanntette sko

Her er skoene som holder føttene dine tørre og som faktisk er fine.

Publisert Oppdatert
Nå går vi inn i en periode med mye slaps, og dermed er det fort gjort å ende opp med våte føtter hvis du ikke er riktig skodd. Men det er mulig å holde seg tørr - og samtidig se fin ut.

Assisterende butikksjef ved Bianco i Akersgata, Azra Trnka, forteller at du helst bør velge kraftigere skinn hvis du vil unngå våte føtter.

- En kraftig skinnstøvlett er tettere og mer solid. Det viktigste er å impregnere skoene i flere omganger. Vi anbefaler tre ganger. Skal du ha en helt vanntett sko må du velge gummistøvler eller Gore-Tex, sier hun.

Hun tipser også om å velge sko der sålen går litt opp fra bakken, slik vil den ikke trekke til seg så mye vann.

Unngå semsket

Er det kraftig regnvær er du lur hvis du lar sko med semsket skinn stå igjen hjemme, siden disse tar inn mer vann enn vanlig skinn gjør. Synes du fortsatt at skoene trekker kan du smøre dem med fett.

- Skofett tetter igjen porene i skinnet. Det bør brukes kun på de områdene der vannet kan ta inn. Husk å påføre i tynne lag, for å unngå at det blir ujevnt og klissete, sier hun.

Vil du ha sko som er helt tette i all slags vær er det gummistøvler som gjelder. Og vil du ha et par ikke alle andre har, og har fyldig lommebok, kan gummistøvelen designet av Jimmy Choo for Hunter kanskje være de perfekte støvlene for deg.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen