Hårtrender for 2013

Våger du å gå for rosa, lilla eller mintfarget hår i år?

Det er faktisk en av de absolutt hotteste trendene fremover.

Publisert Oppdatert
FRISØR: Camilla Algrøy Hansen ved Visit Your Hair.
FRISØR: Camilla Algrøy Hansen ved Visit Your Hair. Foto: Foto: PRIVAT.
FRISØR: Sølvi Bjørnevoll ved Nikita.
FRISØR: Sølvi Bjørnevoll ved Nikita. Foto: Foto: PRIVAT.

Lei av den samme, gamle manken?

Da har du sjansen til å virkelig gjøre en stor endring på topplokket dette året.

Pasteller og jordfarger

Hårtrendene for 2013 handler nemlig om ville kontraster både i farge og form.

Det er rom for egen personlig stil, for eksempel fjorårets store trend pastellfarger, jordfarger, supersideskill, rufsete og wet-look.

Camilla Algrøy Hansen, frisør og stylist hos frisørkjeden Visit Your Hair, mener at vårens mønster-og fargetrend på klesfronten gjenspeiler seg i hårtrendene. En trend man ser for begge kjønn, er superlav sideskill og rufsete hår. Algrøy Hansen peker på to hovedretninger denne våren når det gjelder frisyrer for kvinner:

-På den ene siden har man den korte looken og hår i pastellfarger som rosa, lilla og mint. På den andre siden har man den klassiske jordfargede og nedtonede stilen med lav hestehale og naturlig rufsete hår. Det er med andre ord rom for svært varierte stiler i vårens trendbilde, sier Algrøy Hansen.

Pastelltrenden er kanskje ikke for alle, men for dem som er åpne for friske, sarte farger også i håret, er våren en sjanse til å briljere.

Pastellfargene kan være over hele håret, eller bare i deler av håret som i stilen "dip dye" og "ombre".

-Det er lite som er mer vårlig enn sarte pasteller i håret. Pastellhår kan dessuten være både rocka og sukkersøtt, avhengig av dagsformen og din egen personlige stil. Topper du pastellhår med en trendy, kort frisyre, med lav sideskill, har du truffet blink, mener Algrøy Hansen.

Allsidig stil

I kontrast til den fargerike pastelltrenden er de klassiske jordfargene og langt rufsehår.

Enten løst eller i en lav hesthale. Løs flette eller hårbånd er også supertrendy.

- Også denne trenden gir rom for ulike stiluttrykk og passer veldig godt til den sterke mønster-og printtrenden vi ser på klær denne våren, understreker Algrøy Hansen.

Sølvi Bjørnevoll, frisør ved Nikita i Bergen og kvinnen bak hårbloggen Salongen, mener at det som er nytt med hårtrendene i 2013, er det å ha lavere hestehale eller knute i håret.

- Vi har lenge hatt knuter oppe på krona, men nå skal knuten være lenger nede. Lave hestehaler eller lette oppsetninger skal ha festepunkt i nakken. Det kan gjerne være en tilfeldig oppsatt frisyre med bruk av tvinning eller knuter. Eventuelt kan man bruke spenner i stedet for hårstrikk, sier Bjørnevoll til Kvinneguiden.

- Vi ser også mye av stramme, glatte lengder, fortsetter hun.

LAV HESTEHALE: Halen eller knuten skal festes i nakken, prøv også gjerne wet-look med håret gredd bakover.
LAV HESTEHALE: Halen eller knuten skal festes i nakken, prøv også gjerne wet-look med håret gredd bakover. Foto: Foto: WELLA.

Tilfeldig look

Hårtrendene for 2013

- Trendene i 2013 er veldig anvendelige for alle som liker styling, sier Sølvi Bjørnevoll og tipser:

  • Rock and roll- bølgene er enkelt å få til selv. Bruk saltvannsspray eller en teksturspray for å skape bevegelse. Eventuelt hjelp til med et stylingjern, men bruk bare på deler av håret og ikke alt.
  • Selv om midtskillen fremdeles dominerer, vil vi se sideskillen mer og mer. Myke,femenine sideskiller både i langt, kort og oppsatt hår.
  • En sideskill kan være spennende å prøve om du lenge har brukt midtskillen. Det er enkelt og du vil føle at noe er forandret.
  • En lav hestehale, en knute i nakken eller en fin spenne er også superenkelt og flott.
  • Ikke glem makeupen - heng med på trendene også her for å skape et helhetlig resultat. Kanskje en ny, fresh leppestift eller flytende eyeliner vil gjøre susen for deg?

Algrøy Hansen forteller samtidig om en annen trend som går helt bort i fra det perfekte:

- Håret skal være messy, relativt volumiøst og ikke så glattslikket.

Hun får støtte fra Bjørnevoll:

- En rocka look med et uferdig resultat. rufsete, lette bølger som ser litt sånn "dagen derpå" ut. Man skal se ut som man har stått rett opp av senga, håret skal se ugjort og tilfeldig ut, selv om det ikke er det, forteller Bjørnevoll.

Denne looken mener frisøren at du enkelt kan få ved å bruke hendene mens du føner for å skape lett tekstur.

Menn med langt hår

Skulle du ønske at også kjæresten endret litt på stilen sin?

Da kan du for eksempel be ham spare ut lokkene sine.

I vår skal menn nemlig ha enda mer lengde på håret, mener Algrøy Hansen.

- Trenden med lengde på toppen har vært en god stund nå, men denne våren videreføres trenden ytterligere, sier hun og forklarer videre:

-Vi har lenge sett herrefrisyrene med god lengde og volum på toppen. Nytt i vår er også frisyrer med mer lengde, halvlange, rufsete frisyrer. Det tilfeldige, litt ustelte uttrykket en halvlang rufsete frisyre gir, er maskulint og barskt, sier Algrøy Hansen.

For dem som liker best den glatte looken med rene linjer, er det denne våren den lave sideskillen som gjelder.

- Lav sideskill ser vi både på dame- og herrefrisyrer. Denne lave, markerte skillen er perfekt på menn i kombinasjon med for eksempel en wet-look. Frisyren oser dandy og raffinert.

Er man ikke stor fan av den slikkede wet-looken og den lave sideskillen, er filmlegenden James Deans slentrende frisyre et trendy alternativ herrene kan la seg inspirere av:

- Tilsynelatende tilfeldig bakovergredd med høyde på toppen og uten markert skill. James Deans hårsveis er igjen fremme i motebildet. Hans rolle som stilikon viser seg atter en gang, sier Algrøy Hansen.

Les også:

JAMES DEAN: Gutta kan la seg inspirere av ikonet gjennom å spare til lengre lokker og gre håret bakover. Styling: Camilla Algrøy Hansen.
JAMES DEAN: Gutta kan la seg inspirere av ikonet gjennom å spare til lengre lokker og gre håret bakover. Styling: Camilla Algrøy Hansen. Foto: Foto: HEGE C. BOLANN

Derfor er håret statisk

Superproduktene for ditt hår

Pleie til langt hår

Hva vet du om håret ditt?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning