Vær falsk i sommer

Sommertid betyr lite klær. Lite klær betyr mye hud, og mange vil gjerne ha den brun. - Spray deg så ofte du vil, sier Nina Stokkan ved Salong Monalisa.

Publisert Oppdatert
Mai står for døren og før du vet ordet av det, er det sommer og over 20 grader ute. Vi har lyst å ta frem minikjolen, åpne sko og korte ermer, men likevel kan det ofte føles som om antrekket ikke er komplett dersom huden fremdeles er vinterblek.

- Rense huden

For at den vinterbleke huden skal henge med de lekre fargene på sommerkjolene, er det ikke alltid man har tid til å ligge på stranden og brune seg opp. Det er heller ikke så sunt i lengden da overdrevet soling fører til tidlig aldring og ikke minst øker faren for hudkreft.

De siste årene har selvbruningsproduktene kommet i vinden som aldri før. Det viser seg at dette er det sunneste alternativet til en brun hud.

- Du kan spraye deg så ofte du vil, mange gjør det jo hver dag, det har ingenting å si, forklarer Daglig leder ved Salong Monalisa i Oslo, Nina Stokkan.

For mange er det vanlig å spraye seg selv hjemme eller smøre seg inn med krem, gele eller selftan servietter. Stokkan mener at det er helt ufarlig og at mange gjør det hver dag uten store problemer.

Noen kan være redde for hudproblemer som tettede porer, kviser eller tørr hud, men Stokkan sier at så lenge man renser huden morgen og kveld og bruker fuktighetskrem unngår man dette. Samtidig sier hun at om fargen skal holde på ansiktet må man spraye seg ofte.

Dyr farge

Stokkan tror ikke det er vanlig å spraye seg så ofte på en salong da prisen kan bli litt i overkant for mange. Men for spesielle anledninger, kan de dyre dråpene komme til nytte.

Salongen tilbyr studiospray til 400 kroner. Det skal vare mellom syv og ti dager. Stokkan merker oppgang i spraytan besøk når sommeren nærmer seg.

- Vi merker mer og mer pågang nå når sommerkjolene skal på, men det går selvsagt i perioder, sier hun.

Likevel kan man holde seg brun uten hjelp av annet enn en boks, flaske, tube eller serviett i baderomsskapet.

- Vi selger Spray Tan express på boks som vi anbefaler, det skal holde i rundt fem dager, sier Stokkan.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning