Usikker på kleskoden?

Dette er sikre vinnere uansett hvor du skal!

Publisert Oppdatert
Du er invitert på fest med ei ny venninne, og svært usikker på hva du skal ha på deg. Klesskapet bugner kanskje av klær, men det hjelper jo ikke når ingenting av det ser ut til å passe verken kroppen eller anledningen..

Les også: Videospesial: Fargerik sommersminke

Les også: Den viktigste sommermoten

Les også: Skjønn sommer


For hva har man egentlig på seg når man er usikker på kleskoden?

Moteansvarlig i Det Nye, Vibeke Stiansen, deler sine tips til antrekk som passer nesten uansett hva du skal:

- Noen kjoletyper er veldig anvendelige. I vinterhalvåret er den klassiske, lille sorte en sikker vinner. Den kan dresses opp og ned etter behov, og kan brukes både som en fin hverdagskjole og på fest med lekkert tilbehør til, foreslår Stiansen.

Hun forteller at man i sommerhalvåret kommer langt med en søt, enkel sommerkjole.

- Enten en klassisk i sort/hvitt, eller en i en delikat sorbetfarge med romantiske rysjer og volanger. Alternativt en med blomster på.

Fotsid kjole
En het trend i år er også den lange singletkjolen eller maksikjolen, som er helt enkel og fotsid og kan dresses opp og ned som den lille sorte. Super både med denimvest, dressjakke eller skinnjakke over og flate sandaler eller trendy wedges til.

- Nytt av året er også den utstrakte bruken av shorts, og er nå mer for et helårsplagg å regne om man putter strømper under. En denimariant er fin til hverdagsbruk, perfekt på festival og konsert. Mens den litt penere varianten, som er høy på liv i mer eksklusivt stoff, er super til mer pynta bruk, som for eksempel bursdag, møte med svigers og så videre. Kombiner gjerne med en kortermet bluse eller singlet med en dressjakke over for kjølige kvelder. Variere sko etter behov. Alt fra sexy stiletter og pumps til platåsandaler og ballerinas er supert til, forteller moteeksperten.

Det samme gjelder også buksedresser eller såkalte jumpsuits. Enten de er korte eller lange.

For mer pynta anledninger som bryllup og mer pynta sommerfester forteller Stiansen at det kreves tilbehør som høyner glamorfaktoren.

- Alt som glitrer er supert. Sølv, gull, strass, perler, paljetter og pyntestener er viktige stikkord her, sier hun. kle_hoyde.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen