Ungt sminket

Så enkelt sminker du år fra ansiktet!

Publisert Oppdatert
Sminke skal fremheve de allerede vakre trekkene i ansiktet ditt, ikke skjule de! Mange bruker for mye sminke, noe som virker mot sin hensikt, enten ved å sminke øyne mindre eller ved å fremheve rynker eller store porer.

Dersom du bruker tid på lære ansiktet ditt å kjenne kan du sminke deg hele ti år yngre! Slik gjør du:

Slett fem år

Legg bort shimmerøyenskyggen

Er du over 30 år og har begynt å få linjer rundt øyepartiet, kan skimmerøyenskyggen fremheve linjer og ujevnheter. Glitterpulveret legger seg i rynker og linjet hud.

Istedet skal du heller bruke en silkemyk, matt øyenskygge som du blander inn i området rundt øynene for å kamuflere fine linjer. Legg øyenskyggen på med lette strøk, bruk en champagne- eller ferskenfarge fra vippekanten og helt opp til brynet for å lysne hele området. Dette skaper et ungdommelig utseende.

Bruk lipgloss

Om du legger på en leppestift, særlig en mørk farge, vil leppene bli tynnere og få en "hardere" look, det samme gjelder med mørk lipliner som også trekker oppmerksomheten mot tynne linjer rundt munnen.

Istedet skal du bruke en lipgloss selv om det ikke varer like lenge som leppestift. En gloss gjør også at leppene virker mer fyldige. Om fargen du legger på legger seg i linjer rundt munnen, bruk en klar lipliner for å holde fargen på plass.

Slett ti år

Balansere fargen

For mye av alt er aldri bra, særlig med sterk sminke som rød leppestift, rosa rouge og knallfargede øyne, dette får deg til å se eldre ut.

Tenk istedet at farge er nødvendig, men hold deg til en forsiktig tonet farge og ikke smør den utover hele ansiktet. Eksempelvis kan du bruke litt transparent pudder med et hint av rosa i kinnene og på leppene, hold øynene nøytrale for å balansere looken. Samme regelen gjelder om du ønsker dramatiske øyne, hold lepper og kinn nøytrale. Unngå bleke, beige farger på leppene om du har blek hud, dette gjør at huden din ser grå ut. Bruk heller nøytrale rosafarger.

Mindre foundation og concealer

Det er fristende å dekke over hver eneste ujevnhet og gjemme mørke sirkler og røde prikker i ansiktet, men for mye foundation og concealer legger seg i rynker og gjør de dypere, men samtidig kan for lite dekke gjøre at du ser trett ut.

Istedet kan du begynne med å legge på en god fuktighetskrem før du legger foundation. Fuktighetskremen hjelper sminken til å legge seg glatt og jevnt over. Ideelt sett skal din naturlige hudfarge skinne gjennom sminken, ikke bli dekket over. For å få det letteste dekke, bruk en svamp eller en syntetisk kost istedenfor å bruke fingrene dine. Redskapene kontrollerer produktet slik at du ikke påfører for mye og for tykt. Deretter klapper du lett på litt concealer på kviser som trenger ekstra dekke, under øyne, rundt nesen eller på andre røde områder. Om du har mørke sirkler under øynene, unngå en gulbasert concealer som gjør at huden ser grønn og asket ut.

Definerte øyne og fylte bryn

Selv om man skulle tro at naturlige øyne ser friske og rene ut, kan aldrende øyne se trette ut uten sminke. En strek med flytende eyeliner kan få øynene til å se mer intense og våkne ut.

Hvis du skal fjerne et produkt fra sminkevesken din, dropp foundation og behold eyelineren. En liner får øyner til å se store ut og fjerner år av ansiktet! Samtidig kan svarte linjer og maskara få øyne til å se harde ut, så du kan gjerne bytte den svarte fargen med brun i stedet, særlig om du er lys i huden og ikke har sort hår.

Du kan også bruke en fast eylinestift eller puddereyeliner istedet for flytende dersom du syns det er vanskelig å få den flytende på pent. Med puddereyeliner påfører du fargen med en tynn kost langs vippelinjene. Her er godt redskap nøkkelen, en god kost koster litt, men vil absolutt være en god investering.

Deretter fyller du inn "småhull" i øyenbrynene for å gjøre dem mer definerte. Dette rammer inn øynene dine og skaper en slags løftende illusjon ved å trekke oppmerksomheten opp istedet for ned. Bruk en pudderfarge som ligner brynenes farge og påføre med en liten, vinklet kost. Unngå å la de bli for "påtegnet", følg linjen og fokusere på å fylle i, ikke lage en ny look.

Du bør også krølle øyenvippene dine, dette gjør at mer lys slippes inn i øynene og dermed ser de lysere ut.Kilde: Totalbeauty.comNyttige tjenester

FORUM

Underholdning