Trendy matroser

“Splitte mine brannseil “ for en kolleksjon fra Moods Of Norway!
- Vi liker å se farger på norske jenter, sier Peder Børresen.

Publisert Oppdatert
Designerne Simen Staalnacke og Peder Børresen vet hvordan de skal spre om seg med glade mønster og livlige kreasjoner. Moods Of Norway-gutta hyller denne gangen sjøfartsnasjonen Norge.

Blått og hvitt

Oslo Fashion Week ble avsluttet lørdag forrige uke, men det var fredagen sjarmgutta Simen og Peder stod for ukas hovedshow "Splitte mine brannseil" på Hotel Royal Christiania.

Kjendiser og fans som Tone Damli Aaberge, Kathrine Sørland, Charlotte Torstvedt og Pia Haraldsen var bare få av flere hundre som dukket opp til visningen.

På catwalken var det liten tvil om hva Moods-duoen ønsker å ikle nordmenn vår og sommer 2008.

Med kabarètshow, dansende matroser , hula-hula damer og seilbåt, var det tydelig at kreasjonene er inspirert av kystlinjen og det maritime liv!

Klærne er ifølge designerne en hyllest til glade Norge.

Og sesongens maritime tema er en refleksjon av at landet i nord var verdens tredje største sjøfartsnasjon rundt 1880.

Kolleksjonen inneholder kjoler, casual wear, dresser og streat wear.

Modellene var stort sett kledd i hotpants i blå og hvite striper, matrosskjorter i crepe og sateng, striper og prikker, hvite piratbukser, hvite korte kjoler med knyting i livet og røde skjerf.

Satser friskt

- Mens vi jobbet med kolleksjonen har vi sett mye på skjærgårdsfilmer som "Skjær i sjøen", "Sjøsprøyt" og "Vi på Saltkråkan", forteller Staalnacke.

For tre uker siden var Staalnacke og Børresen i Tokyo på messe, og gutta har nå bestemt seg for å satse friskt i Asia, USA og Europa.

- Det virker som om mange liker det maritime, og nå vil vi lære det store utland om norskt maritimliv, smiler Staalnacke.

Ikke kjedelig

Men selv om neste års kolleksjon priser sjøfarger og er mykere i kvaliteten enn tidligere, er slettes ikke signaturrutene og de sterke fargene utelukket.

Modellene svingte seg også i alt fra ruteskjørt og skjorter, helruta dresser, knæsje tenniskjoler med rosa, grønne og gule ringer til hete aftenkjoler i tro Moodsstil.

- Vi liker å se farger på norske jenter. Egentlig styrer vi unna enkle svart-hvitt plagg. Den skandinaviske moten er veldig homogen, èn stil gjelder, alt er veldig kjedestyrt og vi liker ikke kjedelige klær, sier Børresen.

- Men svensker og nordmenn har blitt flinkere å kle seg mer forskjellig, og det er fett, sier Staalnacke.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning