Trendy Danmark

Vi nordmenn er enn så lenge litt traustere enn både våre naboer i sør og i øst. Heldigvis er ikke København så langt unna, og det er deilig å være norsk shopper i Danmark!

Publisert Oppdatert
København er en drøm for all mulig slags shopping, men det er selvsagt klær og mote vi skal konsentrere oss om nå. Og det er mer enn nok å ta av!

Den aller største forskjellen på Norge og Danmark når det gjelder trender og mote er at danskene lager mye selv. Der norske designere er litt for sære, litt for dyre og litt for uoppnåelige, er danske designere trendsettende, klærne deres finnes "overalt", og de er spesielle men samtidig jordnære.

I København finner du massevis av butikker som blander den danske designen med internasjonale merker, og resultatet er et sammensurium av stiler, fasonger og ikke minst prisklasser. Det er ikke uvanlig å finne en genser til under tusenlappen i samme butikk som et sandalpar til 12 000. For å finne fram i jungelen har vi samlet de mest populære butikkene på ett brett, og her får du oversikten:

StigP har eksistert i snart 40 år. Her kan man finne det aller nyeste og hippeste, blandet med gamle klassikere, og klærne gir en definitivt den deilige følelsen av at ikke alle har de.

Brints og Notabene er to skobutikker som er verdt å nevne, de fører både designersko og billigere varianter, og de har til og med gode salg innimellom!

Pede & Stoffer har to etasjer, her kan man finne Kjolen, eller hverdagstøy som har det lille ekstra som gjør det verdt å bruke litt mer penger på. Har klær for både dame og herre, i tillegg til smykker. Klesstilen er sexy, men avslappet.

Zarah Voigt designer smykker, og har sin egen butikk ved Nørreport. Smykkene er fulle av glitter og stas, eventyrlige og utrolig vakre.

Ilse Jacobsen er et navn som mange kjenner til, og butikken inneholder de velkjente støvlettene og ekslusive klær så langt øyet kan se.

Flying A var veldig streetinspirert før, og det merker man også nå. Men parallellt med den tøffe gutteaktige stilen finner man feminine topper og kjoler i samme butikk. Har både jeans, basisklær, feminine plagg og tilbehør.

YoYo finner du om du leter litt utenfor selve bykjernen. Butikken drives av Helena Christensens mamma, og inneholder små og større skatter. For å være sikret at butikken har oppe kan det være lurt å ringe først, ellers kan man risikere å komme til låst dør.

Kassandra oppfyller alle dine ønsker og drømmer dersom du er interessert i sko. Består av to butikker som ligger rett ved siden av hverandre, og begge lokalene er fylt med sko fra gulv til tak. Også godt utvalg i vesker, og ja, de har Jimmy Choo sko..

__________________________________________________________________________

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning