Til neste år blir jeg trendy

Hva hjelper det å være trendy om man ikke føler seg vel? Det er ikke alltid like lett å bli inspirert av artikler og moteserier når man ikke passer inn i klærne..

Publisert Oppdatert
Etter å ha lest dette innlegget her på kvinneguiden ble jeg tvunget til å stoppe opp litt, for jeg (og jeg tror mange med meg) kjenner meg altfor godt igjen.

Vi lever bare en gang skriver trådstarter i den aktuelle tråden, vi bør bruke tiden vår på noe annet enn nyttårsforsetter det er praktisk umulig å gjennomføre med smilet fortsatt på plass. De aller fleste nyttårsforsetter dreier seg om at vi vil se bedre ut. Å kreve at man skal fullføre en diett uten rom for utskeielser, trene minst tre ganger i uka, og samtidig være den perfekte mor og husmor er ikke verken spesielt lurt eller nyttig. INGEN blir penere, vakrere og slankere av et sånt opplegg, heller tvert i mot!

Men ok, la oss si at vi har forsont oss med det faktum, at et strengt regimeliv ikke fører fram, vi er ferdig med dietten for i år (den varte altså like lenge som i fjor, under en måned.). Vi koser oss, vi baker boller en helt vanlig tirsdag, vi heller den fløteskvetten i sausen, for da vet vi den blir ekstra god. Vi smiler og er fornøyde, barna har verdens beste mor, vi koser oss, vi lever jo bare en gang for svingende!

Så kommer nedturen. Vi kjøper et glossy moteblad. Det er snart bikinisesong, og heller ikke i år er det trendy å bade med teltduk. Modellene strutter, men ikke på samme måte som oss vanlige. Vi orker ikke prøve ny bikini en gang, for gud forby om vi må opp enda en størrelse. Er det så ille å ikke bade da? Brunfargen kan vi jo få i solarium eller med en selvbruner allikevel.

Sommeren kommer, vi bader ikke. Barna vil på stranda, mamma blir med innimellom, men det er grenser for hvor festlig det er å sitte med klær på, og se på alle sylfidene i vannet. Til neste sommer, da skal jeg være der, tenker vi. Til neste sommer. Men det er for sent i år. Vi tar det til neste år.

Resten av året koser vi oss med bismak i munnen og dårlig samvittighet. Jeg burde ikke spise den sjokoladen, men skitt au, jeg skal ikke gå i bikini mer dette året allikevel. Jeg vil kose meg! Jeg har lyst på sjokoladen, og jeg spiser den.

Det blir jul. Det er ikke hva man spiser mellom jul og nyttår som er problemet, men det mellom nyttår og jul sies det. Denne lille uka, der familien står i høysetet, der ribba og julebrusen blir servert hvor enn vi går, denne lille uka, da skal vi kose oss. Denne uka skal vi ikke ha dårlig samvittighet, for det er jo bare en kort stund til vi skal bli skikkelig flinke igjen, sånn at vi kan bade til sommeren.

Det er nyttår. Nyttårsforsettet er å spise sunt, kutte ut godteriene, null brus og null fløte i sausen. Trening tre ganger i uka. Denne gangen SKAL jeg klare det, for nå er jeg mer motivert enn noensinne!! Jeg skal bade! BADE! Og ingen skal stoppe meg.

Yngstedatteren kommer inn på kjøkkenet og spør om det blir noe sunt til middag. Hvorfor spør du om det, tenker du. Jo, for nyttårsforsettet hennes er å gå ned et par kilo..

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning