Ti tips til feriepakkingen!

Snart ferietid, og alle gleder seg. Den nødvendige pakkingen før man reiser derimot er ikke fullt så mye å se frem til. Heldigvis får du servert noen gode tips her, slik at både du og kofferten blir fornøyd!

Publisert Oppdatert
-Vær kreativ. Pakk plagg og skotøy som kan brukes til flere anledninger, har du et pent par strandsandaler med litt glitter og stas fungerer de kjempefint til kvelds også.

-Ta vare på klærne! Putt alltid sko i en egen pose, slik at de ikke skitner til andre ting. Når du kommer fram; klær og sko som blir brukt på stranda er ofte fulle av sand når kvelden kommer. Skyll og tørk fri for sand, så holder de seg pene lenger!

-Husk "tre-regelen"! For hver underdel du pakker (bukse/skjørt), pakk tre topper som passer til, for å ha muligheten til å ha forskjellige looks og minimalt med bagasje. Beregn maks fire underdeler til en ukes ferie, og hold deg fast, aldri mer enn tre par sko, uansett!

-Pakk en stråhatt. Fyll den med undertøy før du putter den i kofferten, så holder den seg bedre. Om den har fått noen skrukker kan du dampe den i dusjen, så vil den rette seg ut!

-Forbered deg før du drar. Sørger du for å få unna en bikini/leggvoksing, en manikyr og en pedikyr før du drar ser du superfresh ut hele ferien, uten å måtte tenke på å fikse deg opp før du løper til stranda. Et supertips er å få farget øyevippene i en salong, da slipper du mascarasøl selv om du bader hele døgnet!

-Bruk tyngdekraften. Har du med deg dressbukser med press? Legg de nederst i kofferten, så vil vekten av de andre klærne sørge for at pressen holder seg. De fineste toppene legger du øverst sammen med stråhatten, så holder de seg så pene som mulig.

-Ikke ta med deg et års forbruk av sjampo.. Om du kun har store flasker med sjampo, såpe og lotion, kjøp noen småflasker som du fyller over i. Kan kjøpes for eksempel på www.nomaden.no .

-Benytt alle rom! Putt småting nedi sko og støvletter. Det er ganske utrolig så mange sokkepar man får plass til i en knelang støvlett!

-Ta strandvesken med på flyet! Skal man til varmere strøk er det alltid fornuftig å ha med en strandveske. Bruker du strandvesken som håndbagasje har du både plass til alt du trenger under reisen, og du slipper å ha med deg en ekstra veske.

-Vær brutal.. Legg alt du har lyst til å ha med deg foran deg, og plukk ut halvparten. Da får du igjen kofferten uten å slite livet av deg, og jammen har du plass til å shoppe litt også.

Foto: stråhatt fra fatface.com.

Kommenter artikkelen HER .

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning