Super naturlig

La naturen ta overhånd i sommer – men hold det enkelt.

Publisert Oppdatert
Smykker i tre, skjell og perlemor står fint til den hvite sommergarderoben. Tilbehøret denne sommeren er inspirert av naturen og objektene rundt oss. Ganske naturlig, nå som vi er inne i en økobølge.

Sommersmykker

- Naturlig tilbehør er en av flere trender denne sommeren. Den utgjør en sterk motvekt til rave- og techno-trenden med sine neonfarger og syntetiske materialer, forklarer sjefredaktør i Kamille, Gjyri Helén Werp.

- Smykker med skjell og perlemor dukker opp med jevne mellomrom. Spesielt om sommeren. I oss ligger nok et menneskelig behov å være nær naturen, og i det siste er vi også blitt mer miljøbevisste og har et ønske om å resirkulere. Bruken av tre, skjell og andre naturlige elementer, gjenspeiler dette.

Folklore-inspirerte detaljer dukker også opp, men sommerens antrekk må ikke tippe over til å bli for mye hippie eller bohem. Her gjelder det å stramme seg opp.

Minimalistisk

- Trikset er å moderere seg. Vi går en mer minimalistisk retning i møte, så i stedet for å pøse på med masse smykker, mønstre og flagrende gevanter, er det fint å holde det rent. Et enkelt antrekk med et stort kraftig smykke i tre, kan være det som skal til. Det kan også være spennende å skape kontrast ved å mikse det naturlige med et annet materiale, som for eksempel gull. Da stiger glamfaktoren, nevner Werp.

Hvite, klassiske plagg er alltid in, og noe du kan ta med deg fra sesong til sesong. De blir raskt oppdatert ved at du tilfører elementer fra de forskjellige stilretningene som dukker opp. Silkeskjerf er i så måte en god investering - og når solen står høyt på himmelen, er det lurt med noe fint på hodet.

- Vi ser mye hatter og turbaner i sommer, men slikt tilbehør er ikke så lett å bruke. Kjøp deg heller noen silkeskjerf som du kan knyte på forskjellige måter i håret, tipser Kamille-redaktøren.

- Det er både lett og bruke og super trendy!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning