Støvletter + fotballegger = sant!

Jeg, og mange med meg, sliter med å finne støvletter med vide skaft. Mine legger måler 40,5 centimeter i omkrets, og jeg har skjønt at de burde vært mindre..

Publisert Oppdatert
Helt siden fjortisalderen har jeg ønsket meg et par lekre støvletter som jeg får igjen over fotballeggene. Skjønt, fotballegger skal jeg vel ikke skryte på meg, fotballspillere har vel for så vidt muskler.. Etter å ha prøvd noen støvlettpar hvert år har jeg mistet motet, og nå går jeg rett forbi tøffe skinnstøvletter på rekke og rad. Med fare for å senke selvfølelsen enda et par hakk tok jeg bena fatt og oppsøkte fire kjente skobutikker, med mål for øyet å:

1. Finne et støvlettpar som passer!
2. Sjekke hvor hjelpsomme betjeningen er når jeg
spør om de har støvletter med videre skaft.

I hver butikk tar jeg sikte på å prøve et par klassiske sorte, et par klassiske brune, og tre par mer trendy støvletter.

Din Sko:
Din Sko er billig, har et stort utvalg, og er moderne, så jeg har egentlig greie forhåpninger når jeg går inn. Jeg tar med meg fem par, to brune og tre sorte. Fire av parene får jeg ikke på, det femte er videre og rynkete i skaftet, og er nok ment utenpå bukser. Dette paret får jeg akkurat på, men jeg har ikke plass til noen bukse oppi. Jeg spør betjeningen om de har noen med videre skaft, og får beskjed om at de har et par sorte. Disse støvlettene får jeg akkurat på, og de er i tillegg i ekte skinn, så de kan eventuelt blokkes ut mer. Støvlettene er klassiske, har artikkelnummer 01-197382, og koster 720 kroner.

Resultat:
Fire av seks par er for smale.

Eurosko:
Butikken har både billigere og dyrere sko, med merkevarer som Vagabond, Bjørn Borg og Buffalo. Et par støvletter uten glidelås glir rett på, men når jeg ser de i speilet så er det tydelig at også disse er ment for å ha buksen nedi. De neste fire parene er for små alle sammen, også det paret jeg plukker fra den "kjedeligste" hylla, der alle de fornuftige og behagelige støvlettene står. I kassen står en kjekkas, og jeg føler meg ikke voldsomt høy i hatten når jeg spør om de har støvletter for oss med litt tjukkere legger enn det som tydeligvis er normalt. Han forteller at de pleier å ha flere modeller enn det de har nå, og det skal ikke mye til. Ett eneste par, som vel ikke kan kalles støvletter, men mer støvler, står igjen med "Wide" på merkelappen. De passer til gjengjeld akkurat, men det var jo stilige støvletter jeg ville ha, ikke en moderne versjon av snowjoggen.. Allikevel, veldig mange av støvlettene her er i skinn, så de kan blokkes ut.

Resultat:
Av de "vanlige" støvlettene passet ingen, støvlene med vidt skaft passet akkurat, og støvlettene beregnet til å ha utenpå buksen passer uten buksen oppi..

Økonomisko:
Det billigste av det billige, og jammen har de ikke tøffe sko også. De fem parene blir plukket ut, og jeg er skeptisk, for de ser smale ut. Jeg spør for sikkerhets skyld på forhånd denne gangen, men får til svar at de ikke har noen med videre skaft, bortsett fra de med strømpeskaft. Skoene på økonomisko består også svært sjelden av ekte skinn, og kan derfor heller ikke blokkes. Jaja, støvlettene jeg har plukket ut skal uansett prøves, og de er faktisk så smale at jeg syns det er mer latterlig enn pinlig. Jeg får de på foten, og får dratt glidelåsen opp noen få centimeter før det sier stopp... Til gjengjeld har Økonomisko et godt utvalg i strømpestøvletter.

Resultat:
Ingen par passet, ikke i nærheten engang. En fin butikk for de med smale legger!

Bianco:
Denne butikken er alltid tidlig ute med nyheter, og det er lett å finne noe man bare "må" ha. Prisene er ikke avskrekkende heller, fra rett under tusenlappen og opp mot 1500 for et støvlettpar i skinn. Fem par blir tatt ned fra hyllene. Alle fem er så godt som like i skaftvidden, og akkurat litt for små. Jeg spør om hjelp, og blir henvist til en støvlett som skal være litt videre, og den sklir på som et skudd! I tillegg presiseres det at støvlettene hos Bianco stort sett er i skinn og kan blokkes. Bianco gjør også dette selv for en femtilapp, og omkretsen kan økes med flere centimeter. Støvlettene jeg har fått på meg finnes i lysbrunt, mørkbrunt, sort, hvitt og sandfarget, artikkelnummeret er 50317, kalles blant de ansatte for "Gaucho høy hæl", og koster 1200 kroner.

Resultat:
Ett av seks par passet, men denne modellen finnes i fem forskjellige farger.

Konklusjon:
Alt i alt gikk prøvingen bedre enn forventet, ingen så rart på meg når jeg prøvde støvlettene og spurte etter hjelp, og jeg fikk jo faktisk på meg to par som var fine begge to. Forøvrig har jeg aldri sett støvletter merket "wide" før nå heller, så selv om utvalget var lite så tyder det kanskje på at vi har mer i vente..
__________________________________________________________________________

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning