Stjernehud i ansiktet

Hvis du tror at glatt og vakker hud kun er mulig for J-Lo, Beyonce og Jessica Alba, tar du grundig feil. Vi gir deg seks tips for et strålende ansikt.

Publisert Oppdatert
Du finner kanskje tid til en manikyr, pedikyr eller hårklipp i hverdagen, men behandler du huden din som du burde? Å vaske ansiktet ditt og fjerne sminken din er en god start, men en ukentlig, god rens er faktisk essensielt for at huden din skal se best mulig ut og føles behagelig.

Hudekspert Lia Schorr har seks tips for en enkel og effektiv hudrensingsprosess for å stimulere og klargjøre huden for forskjellige sesonger.

Steg en: Rens

Rense ansiktet ditt med en mild, kremet rensemelk. Såpe er ikke bare fortørrende, det er heller ikke hygenisk sier Schorr.

- Skiten som kommer i hendene dine, ender opp i ansiktet ditt, forklarer hun. Et råd er å helle rensemelken din på bomull og påføre det over ansiktet, deretter vasker du det av med lunkent vann fordi varmt vann kan irritere huden og blusse opp akne.

Steg to: Toning

Før var tonere harde mot huden, nå finnes det derimot utallige tonere på markedet som gir en mild og formulerende balanse i huden. Schorr anbefaler å bruke en mild toner over ansiktet og hals etter at du har renset huden grundig. Dette fjerne de siste sporene av rensemelken og restaurerer pH balansen i huden slik at den ikke overproduserer eller produserer for lite olje.

For olje- eller kombinasjonshud, kan du bruke en litt sterkere toner. Om du har oljehud skal du se etter ingredienser med hassel i. Dette kan være tørrende, men av og til trenger en oljehud å bli litt tørket først.

Steg 3: Eksfoliere

Meningen med en forsiktig eksfoliering er at huden skal få kvitte seg med døde hudceller som er en del av årsaken til kviseutbrudd. I tillegg hjelper det å glatte ut hudoverflaten slik at behandlingsproduktene blir lettere absorbert gjevnt. Ikke bruk eksfoliering som er for hard mot huden. Se etter fine korn, bruk en skrubber som ikke inneholder noe nøtteskall eller aprikosstener som kan irritere huden fordi kantene er ugjevne og kan forårsake mikroskopiske rifter i huden din.

- Ansiktet ditt er ikke et gulv og skal ikke bli skrubbet som et. Om du overeksfolierer vil dette kun resultere i at du fjerne ny og sunn hud, sier Schorr.

Steg 4: Damp

Dampe ansiktet ditt forsiktig en gang i uken i fem til ti minutter som en del av ditt dyptrensende rituale. Legg en håndfull camomille i en gryte med vann som du koker. Skru av platen og la miksen brygge seg og bli avkjølt. Når den er så avkjølt at den ikke brenner deg, legg en håndduk over hodet ditt som om det er et telt, og bøy deg over gryten med vannet. Uansett hvor fristende det er, ikke plukk på noen av kvisene dine etter at du har dampet huden.

Steg 5: Revitaliser

Ansiktsmasker blir brukt for å revitalisere og stramme opp huden. Har du oljehud, passer det best med leirebaserte masker. Har du tørr og sensitiv hud skal du bruke hydrerende gelemasker.

Om du har kombinasjonshud, legger du en mudmaske over t-sonen, senteret av pannen, nesen og haken og senteret av kinnene. For å få en ekte spaopplevelse hjemme, legg to bomullsballer i bløt i rosevann og legg dem over øynene dine mens masken tørker. Shcorr anbefaler å gjøre en allergitest på armen din før du prøver en ny maske slik at du ikke får en allergisk reaksjon i ansiktet.

Steg 6: Fukte huden

Regelmessig fuktighet til huden din er svært viktig for å holde huden din ung og sunn. En annen svært viktig del av den daglige pleien er å smøre seg med faktor for å beskytte mot solens skadlige stråler. Fuktighetskremer bør brukes morgen og kveld for maksimalt resultat.

- En hver oljehud trenger en eller annen form for fuktighet. Bare pass på at du finner en som det står er 'non-comedogenic' og formulert slik at den ikke skal blokkere porer, sier Shcorr.

Det er best å påføre fuktighetskrem, for eksempel anti-aging eller antirynkekrem på kvelden. Om dagen kan du påføre en fuktighetskrem som inneholder solfaktor på minst 15.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning