Stilikoner fra lerretet

Tar man frem de gode gamle filmklassikerne er det lett å se at datidens største stjerner stadig preger motebildet, og kanskje også garderoben din?

Publisert Oppdatert
Det er et vell av filmikoner å velge i, men vi har plukket ut to av de mest kjente.

Grace Kelly

Født i 1929 i Philadelphia Usa, og er for mange mest kjent for å ha vært gift med Rainer av Monaco. Sannheten er at Grace allerede var en stor stjerne da de møttes, og både bryllupet og ekteskapet ble sett på som det reneste eventyr. Grace Kelly var Hitchcocks dronning, og spilte i tre av hans thrillere. Grace Kellys elegante og feminine stil ble kopiert verden over på den tiden, og i vinter har Hitchcockmoten igjen blitt supertrendy .

Stilmessige kjennetegn:

Kjølig, ladylike stil. Diskret plettfri makeup og hår, silketørkler og vesker, Hermesvesken er et godt kjennetegn. Motehuset oppkalte vesken etter Grace Kelly etter at hun brukte den så mye, og den dag i dag er det mange års ventetid på vesken, som attpåtil koster fra over 30 000 kroner.

Slik får du stilen selv om du ikke har tid og penger til å vente på vesken:

-Ermeløse knelange kjoler i 50tallstil med utskrådd skjørt og markert midje. Pelscape/bolero over skuldrene.
-Cardigansett.
-Perler, hansker og silketørklær.

Faye Dunaway

Fikk sitt store gjennombrudd etter sin første skuespillerrolle, i filmen Bonnie and Clyde. Siden har hun hatt utallige filmroller, men det er mest de tidlige filmene som Bonnie and Clyde og Chinatown hun er mest kjent for.

Stilmessige kjennetegn:

Hodeplagget som Faye Dunaway hadde på hodet gjennom Bonnie and Clyde, baretten (likner en alpelue), er et sikkert kjennetegn. Under hatten hadde hun glatt blondt hår i pasjefrisyre. Hun var en mester i å kombinere maskuline og feminine plagg, og brukte ofte tyngre stoffer som tweed og ull sammen med silke og blonder, akkurat slik det er trendy å gjøre i dag.

Slik får du stilen:

-Herrebukser i solid stoff med rette ben i kombinasjon med en feminin topp.
-Nøytrale farger, sarte puddernyanser, sort og hvitt.
-Alpelue.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning