Sterke silouetter

Designerne har sagt sitt, og vi har fått se høst- og vintermoten 2006. Trendene tar en litt ny vending, og blir mørkere, enklere, og mer glamorøse. Rett og slett en glamorøs "less is more"!

Publisert Oppdatert
Høst- og vintermoten 2006/2007 er for lengst planlagt og vist frem.

Runde former, a-linje silouetter, korte jakker og arkitektoniske antrekk er denne sesongens viktigste stikkord. Og fra å bruke pels som et tilbehør og som pynt på vesker, hansker og krager, har materialet nå gått over til å bli en vesentlig del av moten.

Som de viktigste fokuspunktene har broderier og ornamenter blir erstattet med farge og fasong. Fra siste vinters flagrende stil går vi nå inn i en slags «powerdressing»tid, der vi ser sterke silouetter, med markerte krager og smale bukser og skjørt. Sort er en av de viktigste fargene, særlig i kombinasjon med grått og hvitt.

Ny romantikk, men fortsatt volum

Selv om vi går inn i en stilren og minimalistisk tid er det også plass til runde, volumiøse plagg. Både runde puffermaktige skuldre, ballong- og tulipanskjørt og avrundede ermer er fortsatt i vinden. Særlig Alberta Ferretti og Chado Ralph Rucci hadde mye volum på catwalken.

Både i London, Paris, Milano og New York så vi antydninger til en ny romantisk moteæra. Designerne har funnet inspirasjon bakover i historien, for både hos Dolce & Gabbana, Christian Dior, Jean Paul Gaultier og Roberto Cavalli så vi Napoelonaktige kåper og belter.

Glamour med attitude

Å være minimalistisk og glamorøs er slett ikke en motsetning. Glamouren stod i høysetet under motevisningene, og modellene utstrålte en glamorøs, sterk attitude. For å understreke glamouren ble det i tillegg til sort og hvitt brukt endel metalliske stoffer, sammen med silke og plommefarge.

Kort hår og sorte lepper

De knallrøde leppene er fortsatt på plass, og mange trendsettere har blitt sett med sort neglelakk den siste tiden, en trend som også fortsetter. Det blir også lov med helt mørke, nesten sorte, lepper.

Hvis du syns sort sminke blir litt voldsomt er det lov med naturlighet også. Blekrosa, naturlige lepper og forsiktig sotede øyne fungerer like godt.

Alt i alt blir det meste enklere i år. I fjor kunne du lesse på med smykker og plagg på plagg, i år er moten strammere og enklere.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning