Sterk mage

Gjør magen klar for sommeren!

Publisert Oppdatert
For å få de lekre formene som du alltid har drømt om er det èn sak du skal huske på: du må utfordre musklene i kroppen!

Statisk trening

For å stramme opp kroppen krever det at den får jobbe med motstandstrening. Ønsker du deg flatere mage til sommeren, finnes det få hokus-pokus metoder. Musklene kan neppe bli fastere i fisken dersom de aldri får jobbe litt for det. Styrketrening i studio er vel og bra dersom du har et konsist program du kan følge og deretter øke med motstand etter at du har trent en viss tid.

Likevel kan det være vanskelig å motivere seg selv alene i studio, det er også derfor gruppetreninger er topp. Her blir du pushet av en instruktør og samtidig motivert av treningskameratene dine.

I den senere tid er det blitt svært populært med statisk trening som ikke bare skal gjøre kroppen sterk, men også mer smidig, flat, fast og lekker. Yoga og pilates er ypperlig for å nå dine mål, særlig i jakten på flat mage.

Det er ikke uten grunn at kjendiser med vakre kropper sier at de elsker yoga og pilates. En studie fra Auburn University at Montgomery, viser at pilatesbevegelser utfordrer magemuskler mye mer enn det vanlige situps gjør.

Yogaekspert Gillian Clark anbefaler også den anerkjente "planken" for flate, lange magemuskler.

- Man ligger med albuene og tærne i gulvet og lar kroppen være formet som en planke, diagonalt med gulvet. Hold denne posituren gjennom tre sett, først 40 sekunder, så 90 og deretter 2,5 minutter, sier hun til nettstedet about.com.

Gå det av deg

Planken og situps er svært bra for å styrke magemusklene, men om du ikke samtidig forbrenner fett, må du se lengre etter sekspakningen på magen. Og ekspertene mener at den enkleste måten å kvitte seg med fett på, er å kjøre på med kardiotrening som løping, jogging eller intense gåturer. En ni måneders studie ved Duke University, viser at personer som trener kardiotrening jevnt, mister mest magefett.

- Om du vil redusere magefettet må du trene aktivt kardiotrening 30 minutter eller lengre seks dager i uken, sier doktor ved Duke University, Cris Slentz.

Har du ikke tid å trene så mye kan du skvise inn en 15 til 20 minutters gåtur både før og etter jobb, pluss en lang gåtur på lørdag og søndag.Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning