Sotede øyne

Sotede øyne er ypperlig festmake-up, men kan lett se kladdete og ufresht ut. Her får du oppskriften til hvordan du får perfekte øyne!

Publisert Oppdatert
Sotede øyne kan være knotete å få til, men når du først har fått teknikken til å sitte så er det gjort på noen få minutter.

Dette trenger du:

-Øyenskyggebase, eventuelt foundation og pudder
-Eyeliner
-Øyenskygger
-Mascara

Legg et underlag

Det første du må gjøre er å legge et godt underlag på øyelokkene slik at øyenskyggen holder seg på plass og ikke legger seg i striper. Mange av kosmetikkmerkene har egne øyenskyggebaser som skal holde øyenskyggen på plass. En grei huskeregel er at jo billigere øyenskygger, jo bedre base trenger du. Mange sverger til MACs "paint", men Artdecos versjon er også populær, og koster under hundrelappen. Du kan også bruke foundation og pudder for å matte ned huden slik at øyenskyggen sitter lenger.

Påfør eyeliner

Bruk en eyeliner som likner i farge på øyenskyggene du har valgt deg ut. Hvis du er blek kan sort eller koksgrått lett bli for hardt, forsøk deg heller på brun, grønn eller lilla, dette er farger som kler de fleste. Er du uerfaren kan det lønne seg å bruke en blyant, siden flytende eyelinere krever en stødig, erfaren hånd. Påfør eyeliner på øvre øyelokk, helt inntil vipperøttene, fra midten og ut mot ytterkanten.

Under øyet påfører du også eyeliner, men her må du være ekstra påpasselig med hvor du legger fargen. Forsøk å tone ut eyelineren litt slik at streken ikke blir for hard.

Så til skyggene!

Det beste er å ha tre øyenskygger, en lys, en middels, og en mørk. Det kan være lurt å investere i en ferdig palett med tre-fire skygger, da er du sikker på at fargene matcher hverandre. Hvilket merke du skal velge avhenger av hvor mye penger du vil legge i sminken, hva slags farger du ønsker, og hvilken kvalitet du krever. Generelt kan man si at jo bedre kvalitet det er på skyggene, jo enklere er det å få til en fin look, og løse skygger er vanskeligere å legge enn kremskygger. Mange sverger til Chanels skygger, de koster litt, men holder "evig" på øyelokkene og er drøye i bruk.

Den mellomste skyggen bør ikke være så mørk at den lager en veldig kontrast, men mørk nok til at den synes. Om du skal bruke en svampapplikator eller en liten børste bestemmer du selv, men vær forberedt på at en svamp gir deg et kraftigere uttrykk.

Legg skyggen på hele øyelokket, og jevn godt ut. Gjør så det samme på det andre øyet. Ikke gjør deg helt ferdig med ett øye før du begynner på det neste, da vil det være nærmest umulig å få øynene til å se like ut. Fordel så den mørkeste skyggen på øyelokket, men ikke over globallinjen. Bruk litt av gangen, og jevn godt ut. Fordel også litt av den mørke skyggen under øyet, og jevn godt. Ta deg god tid slik at du unngår en hard fargekant ved globallinjen. Til slutt vil du se at den mørke og den lyse skyggen blander seg i hverandre.

Øverst, rett under øyebrynene, legger du den siste og lyseste fargen. Dette bidrar til at øynene dine åpner seg, og avslutter de sotete øynene pent.

Avslutt med mascara

For å avslutte legger du maskara i flere lag. Bruk eventuelt vippetang, men vær forsiktig så du ikke får en knekk på vippene. Bruk en maskara som ikke kladder, og la vippene tørke mellom hvert lag.

Husk at du aldri bør sette fokus på mer enn en ting av gangen, derfor bør du holde deg til en diskret leppestift eller lipgloss når du har markerte øyne. i_191037

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning