Søt vår

Lyst, mykt og søtt. Nå når våren står for tur, blomstrer romantikken for fullt.

Publisert Oppdatert
- Vi så tendenser allerede i fjor. Og denne våren blomstrer romantikken for fullt, forklarer Randi H. Svendsen, moteredaktør i Costume.

Den romantiske trenden er inspirert av lyset, kjærligheten og filmen om Marie Antoinette. Klærne være feminine og voluminøse - og gjerne litt pompøse. Blonder, silkechiffon og søte detaljer er viktig, utdyper moteredaktøren:

- Fargepaletten er dus i krem, blekrosa, bruntoner, gull og sølv. For eksempel er Chloé en designer som denne sesongen har mye romantiske innslag i kolleksjonen, forklarer hun.

De nye duse fargene er lette å kombinere med hvitt, og er et godt alternativ til de klassiske pastellene. En hvit bluse blir dermed et viktig basisplagg.

- Metalliske materialer, spesielt gull og sølv, er også en viktig tendens som fungerer flott i kombinasjon med den romantiske stilen. Bruk gjerne tilbehør som sko, belter og veske i metallic, tipser Randi H. Svendsen.

- Og høye hæler er et must til de søte, uskyldige kjolene vi ser en del av denne sesongen, tilføyer hun.

Posete ermer og puffete skuldre er med på å bringe trenden med volum videre, og skaper et poetisk og bohemsk uttrykk.

- Vi ser mye bluser, struttende skjørt og kjoler i chiffon og tyll. Kombinér stoffer og kvaliteter, lag på lag. Og miks gjerne stiler, dyrt og billig, men gjør trenden til din egen, oppfordrer Costume-redaktøren.

Og vil du ta den helt ut, er det bare å pøse på med blonder, rysjer og volanger, gjerne kombinert med brokade. Da er det ingen tvil om at våren blir en fest.

FOTO: Tore Sandberg

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning