Sommersminken du trenger

Nå skinner ikke bare solen, men også den vakreste av den vakre sommersminken.

Publisert Oppdatert
I sommer skal du sminke deg naturlig og lett, unngå hard, dekkende tapetesering og lek deg gjennom solen med beskyttende pudder.

Lys med lys

Sommeren bringer med seg mye lys og varme, noe som ofte fører til at sminken ser fæl ut. Lyset viser de mindre flatterende porene som sminken ikke dekker riktig men heller fremhever, og varmen får krempudderet til å smelte rundt nesen. En favorittlebestift får en til å se blek ut, øyenskyggen glir av lokket og maskaraen blir flytende i varmen.

I sterkt lys ser alt som er for matt veldig kunstig ut. Et godt råd er å kjempe mot lyset med lys, shimmer med shimmer og skinn med skinn. Huden skal se solkysset, levende og frisk ut, selv når den ikke er det.

Solfaktor i sminken

For kroppen anbefales Bobbi Brown Sunscreen Gel med solfaktor 30. Den gir huden et nydelig rosaaktig skjær og har en varm musklukt. Det passer perfekt til bare ben og armer, dessuten vil det bedre sjansene dine til å se vakker ut i bikini.

Shiseido har et interessant produkt for ansiktet; en Sun Protection Skin Foundation med solfaktor 30. Den er uten farge og er svettesikker.

Shiseido har også en god øyenskygge for sommeren, Hydro-Powder Eye Shadows. De ser ut og føles som en krem, men er egentlig et svært fint pudder. Øyenskyggen glir lett på lokket og holder seg der. Fargene er mange og vakre.

Underlag

Har du øyenskygger som glir av lokket etter en stund, kan du prøve Urban Decay Eyeshadow Primer Potion. Dette holder fargen på lokket, dessuten hjelper det maskara som ikke er vannfast fra å renne under øynene.

Favoritten blant maskaraer som ikke er vannfaste, er Giorgio Armani Maestro. En maskara som behandler vippene og er vannfast i ett, er Urban Decay Lingerie & Galoshes.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning