Sommersminken du bør skaffe deg

Dette bør sommerens sminkepung inneholde!

Publisert Oppdatert
Endelig er sommeren her, og for de fleste venter det forhåpentligvis både solskinn og bading i de kommende ukene. De fleste har fått med seg at man bør være forsiktig med bruk av parfyme på sommerstid, fordi man kan risikere å få pigmentflekker. Men også makeupen bør få være i fred på sommerstid:

- Som hovedregel vil jeg si at man ikke trenger så mye sminke, man får jo fin farge og glød på sommerstid, sier Cathrine Johansen, produktsjef for L´Oréal makeup i Norge.

Spesielt baseprodukter som primere, foundations og pudder mener produktsjefen du bør la ligge i sommervarmen:

- Dropp foundation helt, bruk heller litt concealer der det er behov, sier hun.

Her er hennes tips til sommerens makeuplook:

Vannfast maskara

Vannfast maskara er et must på sommerstid. Holder seg på plass uansett hvor mye du svetter og bader. Husk på at du trenger en god sminkefjerner for å få fjernet maskaraen på kvelden.

Øyenskyggepaletter

Vil du bruke øyenskygge på dagtid bør du velge duse, naturlige farger. Skal du rett fra stranden på fest har du kanskje lyst på en mørkere look til kvelden. Løsningen er øyenskyggepaletter, der alle fargene passer sammen. Bruk de to lyseste på dagtid, og fyll på med de mørke fargene etterhvert som kvelden faller på.

Farger

Er du glad i knallfarget makeup? Ingenting er så vakkert som knallfarger mot gyllen hud. Lar du huden være naturlig for øvrig er det ingenting i veien for å gå for en korallfarget munn, eller kanskje knallrosa negler.

Blush

Litt rødt i kinnene gir en frisk og ung glød, og i følge Johansen er blush kanskje den mest undervurderte makeupen. Du kan velge og vrake i farger, helt fra lysrosa kalde toner til varme ferskenfarger. Spør gjerne om råd i parfymeriet hvis du er usikker på hva som kler deg best.

Renseservietter

Solkrem kan være klissete, og gir nødvendigvis ikke det beste underlaget for makeup. Rekker du ikke innom dusjen etter en dag på stranden er renseservietter løsningen. Enkelt å ha med seg, og du får renset ansiktet på 1-2-3.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning