Sommerskjønne "må-ha"-produkter

Disse blir med i årets feriekoffert!

Publisert Oppdatert
Er du og kofferten klar for ferie? Du trenger ikke ha med deg hele badeskapet på tur, men noen ting kan det være greit å ha med i kofferten:

Hårkur

Håret slites av solen, salt- og klorvann. Det beste er å holde håret tørt, gjerne under en solhatt. Ønsker du å både bade og sole deg, kan mye reddes av en god hårkur. Bruk solbeskyttende produkter før du går ut i solen, og la en hårkur spesielt utviklet for soleksponert hår få virke en times tid to ganger i uken.

Selvbruning

Soleksponering er det desidert verste huden din vet. Soling fører til rynker og pigmentflekker, og kan også føre til hudkreft. Bestem deg derfor for å droppe solstekingen i sommer, og gå heller til innkjøp av en god selvbruner. Du bør velge en for kropp og en for ansikt, som begge passer din hudtone og hud. Er du veldig blek vil en mild til moderat selvbruner være det peneste, er du mørk kan du gå for de mørkeste variantene. Husk å peele kroppen godt før påføring, og smør inn tørre områder som tær, ankler, knær og albuer med bodylotion, så du slipper skjolder.

Solkrem

Solkremen er det absolutt viktigste skjønnhetsproduktet i sommermånedene. Velg en som passer din hud og ditt aktivitetsnivå; liker du å bevege deg mye, for eksempel spille volleyball på stranden eller svømme, bør du velge en som er vannavstøtende. Husk på at svært få solkremer er vannfaste. Vannavstøtende betyr at de fortsetter å beskytte selv om du svetter lett, men den vil ikke beskytte deg etter lengre tids trening eller bading. Ikke glem egen solkrem til ansiktet; disse er som regel lettere i konsistensen, og bidrar ikke til kviser og urenheter.

Aftersun

Huden blir uttørket av sol og sjø, og har du blitt solbrent i tillegg kan det være greit å ha et aftersunprodukt for hånden. Det viktigste med en aftersunkrem er tilføring av fukt, men du kan gjerne velge en krem som i tillegg er avkjølende. Er du ikke solbrent, men tørr i huden, kan en kroppsolje være det rette. Velg en variant med litt skimmer i for ekstra sommerglød!

Fuktmaske

Ansiktet ditt trenger litt ekstra pleie på sommeren, og en fuktmaske er en skikkelig vitamininnsprøytning. Fjern sminke, la huden lufte seg litt før du smører på en fuktmaske tilpasset din hud. Etter virkningstiden fjernes masken, og du kan smøre på en god nattkrem før du legger deg.

Ansiktskrem

Mange opplever å ha tørrere hud på vinteren enn på sommeren, men de fleste trenger fuktighetstilførsel også på sommerstid. En lett krem uten olje er det beste valget for de fleste, da unngår du urenheter, samtidig som du tilfører fuktighet.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen