Sommerlig interiør

Gjør hjemmet klart for sol og sommer! Eksperttipsene får du her.

Publisert Oppdatert
Under åpningen av Norges første H&M Home - butikk, fikk vi se fire klare trender for årets sommer; den romantiske, den industrielle, den etniske og den lekne.

Skjærgårdsstil

Ansvarlig for H&M Home, Maria Lindblom, forteller at sommeren ofte handler om den feminine, lyse og romantiske trenden;

- Vi ser gjerne personlige, romantiske og feminine linjer med lyse farger i tillegg til mye pasteller. Vasket lintøy er et eksempel på det, sier Lindblom.

Den typiske sommertrenden har blitt populær de siste årene av flere grunner. Vasket lin er ekstra skånsom mot huden fordi det føles mykt, i tillegg gir stoffet den spesielle "hyttelooken" som mange assosierer med sommer, sol og bading i skjærgården.

- Dersom den romantiske stilen blir feil i huset, kan man også velge en litt røffere look inspirert av industrielle elementer som er mer urbant og i råere materialer. Eller den etniske stilen hvor man ser mer svart og hvitt i mønster. Den fjerde stilen passer godt til yngre mennesker som gjerne innreder sitt første hjem. Her ser vi humoristiske innslag av for eksempel Disney-figurer med farger og tekst eller klare marinestriper, forteller Lindblom.

Gjør huset sommerlig

Om du vil gjøre huset sommerklart, behøver du slettes ikke bytte ut hele interiøret. Noe så enkelt som å skifte ut putetrekk på sitteputer på stoler med lysere lintrekk eller marinestriper, sengetøy, pynteputer i sofaen, en lys duk på bordet og noen florlette gardiner gir et sommerlig inntrykk i hjemmet.

- Noen grønne innslag med planter og puter er også en enkel måte å innrede hjemmet mer sommerlig. Det meste av sommerinteriør-trendene er tidløst, dermed er det en god investering som du kan bruke over flere somre, sier Lindholm.

Presseansvarlig ved H&M Kine, Dreyer forteller at høysommer er spesielt populært på interiørfronten fordi man er mye ute på balkongen, på hytta eller i parken.

- Utstyr som piknikpledd med plast på baksiden som gjør at man holder seg tørr når man sitter på dem. Større strandhåndklær og plastkopper og fat er også praktisk å ha med ut, sier Dreyer.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning