Sommerens sko

Endelig er det snart tid for å skifte ut store labbete støvler med elegante små sandaler og sko, og det er et vell å velge i denne våren og sommeren.

Publisert Oppdatert
Man kan kjapt dele inn skoene i to grupper, de høye og de lave. De høye innebærer stiletter, kilehæl og platå. De lave betyr lette sandaler og ballerina. Alle variantene er like hotte denne sesongen, det gjelder bare å finne det som passer deg, og antrekket.

Stiletthæler er som alltid aktuelt, og kan gi deg både en profesjonell look, eller danne grunnlaget for et virkelig sexy antrekk. Har du kraftige legger bør du unngå sko med syltynne hæler, kraftigere hæler vil balansere slik at bena dine ser slankere ut.

I følge Rebecca Farrar-Hockley fra Kurt Geiger blir de høye hælene virkelig høye denne sesongen.

-Vi har aldri bestilt inn så mange par med hæler på 10 cm og over som denne sesongen, sier hun.

Det er ingenting som er så elegant som en kvinne som går feilfritt på høye hæler, men samtidig er det ingenting som ser så dumt ut som en kvinne som snubler seg fremover. Klarer du ikke gå på høye hæler, dropp dem!

Ønsker du å komme opp i høyden, men ikke er komfortabel med tynne hæler, er kanskje kilehælen noe for deg. De er mer behagelige på, de er ikke så stivpyntet, og de forlenger bena.
Skodesigner Christian Louboutin sier at man bør legge til en halv størrelse i forhold til hva man pleier å bruke, om man skal kjøpe sko med kilehæl.

Platåskoen er tilbake, men heldigvis ikke på Buffalovis. Skoen skal ha definert kraftig hæl, og frontpartiet skal gjerne ha en centimeter såle. Har man kraftige ben vil en slik sko være superflatterende, og er man ikke så glad i sko med spiss tupp finner man et stort utvalg blant platåskoene, de har som regel rund tupp.

Hvis dette hørtes litt for voldsomt ut, fortvil ikke. Ballerinaskoene er fortsatt trendy, og de finnes i et utall varianter, i stoff og skinn, mønstrete og ensfargete, broderte og perlebesatte. Louboutin anbefaler et par i ekte skinn, de skal være mest behagelige.

Sandalene kommer igjen hver gang det blir varmere i været. I år er det Kate Moss' favorittsandaler som er hottest. Paddeflate, og med stropper eller remmer rundt ankelen.

-Det er sommerens hotteste sko, sier Rebecca Farrar-Hockley.

De finnes i alle prisklasser, og DinSko har noen svært rimelige.

Da er det bare å vente på at snøen smelter, innen den tid kan man jo alltids gå på sandalshopping, for å drømme litt om varmere tider.

Kilde: instyle.com, Foto: Asos.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning