Sommerens plagg på høstvis

Det er enda sommer, men noen har allerede begynt å planlegge høstgarderoben.. Skal du på shopping i slutten av juli vil du se at butikkene allerede bugner av høstmote.

Publisert Oppdatert
Kvinneguiden gir deg tips om hvordan du med enkle grep kan forlenge levetiden på sommerklærne dine.

Det nærmer seg høst, og det skal ikke mange ukene til nå før det blir kjølig om kveldene. Hva skal du da gjøre med alle de lekre lette sommerplaggene du har ervervet deg i løpet av våren og sommeren?

De enkleste grep man kan gjøre er lag på lag. Har du en pen topp som kanskje er i tynneste laget kan det passe med et sjal over skuldrene. De stormaskede heklede variantene fra i fjor holder enda. Korte cardigans er overalt for tiden, det samme med boleroer. Begge variantene varmer kalde skuldre. En tynn variant er paljettboleroen, superhot nå, og kan fås billig hos for eksempel H&M eller Indiska. Vil du ha noe varmere kan du ta en kikk hos Cubus, de har akkurat fått inn noen nydelige strikkede cardigans som lukkes ved å knyte brede satengbånd foran. (Jeg har allerede gått til innkjøp av to i forskjellig farge..) Hvis man ikke liker det kort får du også tak i store posete cardigans som er veldig riktige nå.

Om man ikke vil hive seg på den strikkede eller heklede trenden får man også jeansjakker og joggejakker i den korte varianten, ikke for varmt og ikke for kaldt.

Vester er også på vei inn i motebildet, og kan brukes over bluser, skjorter, singleter og tskjorter. De strikkede variantene er forholdsvis lette å finne, og de er gjerne lange, til midt på låret.

Korte skjørt og shorts har dessverre ikke så lang levetid her til lands. Kanskje har du gått til innkjøp av en cityshorts ala Gwyneth Paltrow? Da kan det være greit å vite at den er akkurat like trendy med pumps og tykk strømpebukse som med sandaler. Utover høsten vil vi se massevis av drakter med knebukser og korte jakker, perfekt for sensommeren i Norge.

Det nye miniskjørtet kan med fordel akkompagneres av støvletter, gjerne i strukturert skinn og med grov hæl. Lillevinkelsko og Bianco har begge et godt utvalg. Som til knebukser kan du gjerne bruke strømpebukse til miniskjørtet, enten tykk ensfarget eller kanskje en i grove heklede blonder? Om du har gått til innkjøp av en kjole eller to i løpet av året er det store muligheter for at den ser like bra ut over et par jeans, avslutt det hele med et par matchende sko, og du ser passe casual og pyntet ut på samme tid, alt ettersom hvilket tilbehør du velger.

Da er det bare å gå ut i sommeren, nyte den så lenge den varer med en god følelse av at sommerklærne virkelig var verdt pengene, siden du kan bruke de på høsten også..

............

Foto: Victoria's Secret

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning