Sommerens fineste badetøy!

Mai er den beste måneden for bikinishopping, vi har tatt turen til en undertøysbutikk og tre av de største kjedene for å finne årets fineste badetøy.

Publisert Oppdatert
Selv om det er et par måneder til badevannet er på sitt varmeste har du ingen tid å miste om du vil velge på øverste bikinihylle, for selv om vannet er kaldt er bikinishoppingen i høyeste grad i gang.

Vi tok turen innom Lindex, Cubus, Hennes & Mauritz og undertøysavdelingen på Steen og Strøm i Kongens gate, for å se hvordan badetøyutvalget er i år. Først ut var Lindex.

Lindex

Kjeden er kjent for å ha godt undertøysutvalg, og badetøyutvalget står i stil. Meter på meter med bikinier og badedrakter, i forskjellig farge, fasong og størrelse. Lindex satser mye på brunt, sort og turkis i år, og alle deler selges separat, slik at det skal bli enkelt å finne riktig størrelse. Inger på Lindex i Bogstadveien sier at badetøysesongen har kommet for fullt:

-Før solgte vi badetøy kun på sommeren, nå selger vi det hele året, men selvsagt selger vi mest i mai, juni og juli. Mai er nok den beste måneden, og salget virkelig har tatt seg opp de siste dagene.

Lindex' varianter spenner fra små knytetruser til boxere, og fra trekanttopper til solide bøylebh'er med brede stropper. I tillegg har de endel badedrakter. Og nettopp mangfold er et stikkord i Lindex' badetøyavdeling.

-Vi har alle størrelser, fra størrelse 34 og opp til Generouskolleksjonen vår som stopper på størrelse 56. Vi har også spesialbadetøy for gravide, med ekstra god plass til magen, og som ikke strammer, sier Inger.

Lindex har også et ganske godt utvalg i tilbehør til badetøyet, som vesker, hatter, skjørt og sandaler i samme design. Prisene ligger på rundt hundrelappen for hver del.

Cubus

Neste post på programmet var Cubus på Karl Johan. Også her selges bikiniene del for del, og fargene gikk som hos Lindex mye i brunt, sort og turkis. I tillegg har Cubus endel lilla bikinier.

I forhold til Lindex har Cubus fokusert mye på hipstertruser, mens BH'ene finnes i mange varianter, bøyleBH'er, trekantede og halterneck henger side om side. Ved badetøyveggen står Iselin som sørger for å holde orden.

-Vi har alle slag, de yngste kjøper trekantbikiniene, og de eldre kjøper mer støttende saker, sier Iselin.

Cubusbutikkene har fått inn de fleste modellene de skal ha denne sommeren, men får jevnlig påfyll.

-Endel har nok allerede kjøpt, men det er nå i det siste at vi virkelig har merket det, og det er først nå vi har fått inn det store utvalget du ser, sier hun.

Cubus har badetøy i størrelse 34-44, og opp til 90E der overdelen er inndelt i BH-størrelser. Prisen er ganske lik som hos Lindex, rundt hundrelappen for hver del.

Hennes & Mauritz

Hennes & Mauritz er for mange det naturlige valget når det kommer til badetøy. Ikke uten grunn, det er billig, de har godt utvalg, og de klarer på et eller annet vis å lage trendy varianter, hvert år. I år har de som tidligere år fokusert mye på trekantbikinier, utvalget av halterneck- og bøyleoverdeler er forholdsvis dårlig. Trusene er stort sett med knyting i sidene, men man finner også noen med ordinær trusefasong, og hipstere.

Designerne har fokusert på blomstermønster i retrostil, ensfargede varianter og striper, og hele utvalget ser ganske ungt ut. Fargene går mye i gult, oransje, rødt og rosa, men man finner også endel grønt og brunt. Alle bikiniene selges del for del, og størrelsene går fra 34 (noen få varianter kommer også i størrelse 32) til 44. Prisen ligge på fra 80 til 130 kroner for èn del, og er dermed helt på linje med Cubus og Lindex.

Badetøyet fra H&M er mer pyntet enn Cubus' og Lindex'. Spenner og perler i plast, metall og tre pynter stropper og snorer, og understreker den unge stilen.

I tillegg til å servere oss billig undertøy driver H&M også veldedig arbeid. En av bikiniene deres har nemlig en ekstra merkelapp på seg, merket «WaterAid». Kort sagt vil H&M gi 10% av salgsummen til organisasjonen WaterAid som jobber for rent vann og et velfungerende kloakksystem for verdens aller fattigste. Selv om du ikke føler deg høy i hatten spradende i bikini på sommerens første stranddag så kan du i alle fall ha god samvittighet for å ha støttet en god sak med noen kroner.

Lingerie Lounge

Den siste butikken vi besøkte var Lingerie Lounge på Steen og Strøm. Å gå inn i en undertøysbutikk for å kjøpe badetøy høres kanskje kjedelig og dyrt ut, men undertøysbutikkene blir faktisk flinkere og flinkere til å ta inn badetøy som også fenger de yngre. Lingerie Lounge har i tillegg til det kjente surfemerket O`Neill det brasilianske merket Seafolly i utvalget sitt, begge merkene retter seg hovedsaklig mot de yngre kjøperne. I tillegg har de selvsagt også mer klassiske varianter.

Lena fra Lingerie Lounge er glad for at de har noe for alle:

-De brasilianske bikiniene er tradisjonelt lavere på livet og viser mer av kroppen, men vi har selvsagt også mer dekkende varianter. Vi satser også mye på badedrakter, og ikke minst årets største nyhet, tankinien.

En tankini kan sies å være en mellomting mellom en todelt bikini og en badedrakt, og består av en bikinitruse og en singlet, gjerne med spiler. Fordelen er at jenter med lange overkropper også har et mer dekkende alternativ, og ikke minst at man kan rulle opp singleten om man vil gi magen litt sol.

Lingerie Lounge har ikke badetøy spesielt for gravide, men tilbyr de aller fleste størrelser:

-Standardstørrelsen her er som de fleste andre steder, fra størrelse 36-44. I tillegg har vi badetøy fra AA-kopp og opp til F-kopp, så alle bør finne noe som passer.

Lena syns det er viktig å tenke gjennom hva man trenger før man går ut og handler badetøy.

-Det er klart det er forskjell på om man har tenkt til å ligge stille på en solseng, eller om man vil spille volleyball på stranden hele dagen. Skal du bevege deg mye er det viktig å finne badetøy som sitter der det skal, og som støtter der det trengs. Skal du ligge stille spiller utseendet på badetøyet mest rolle, og du kan velge friere.

Lingerie Lounge har badetøy i de fleste farger og mønstre, men har mest brunt, grønt og turkis. De har i tillegg stort utvalg i badetøy med mange deler, for eksempel truse, singlet, BH og skjørt i samme design, slik at man kan kombinere etter ønske.

Og skal du sikre deg det fineste badetøyet bør du starte nå;

-Det største utvalget kommer i mai, og vi merker at badetøysalget begynner tidligere og tidligere år for år. Vi vil fortsatt få inn flere nyheter, men det er ikke lenge før vi kan risikere å gå tomme for noen størrelser og design, sier Lena.

Da er det bare å barbere legger og ta en runde med selvbruning, det gjør bikiniprøvingen litt hyggeligere..

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning