Solbrun på badet

Får ikke solstrålene helt dreisen på brunfargen din? Selvbruningsproduktene blir bedre og bedre, vi gir deg oppskriften på hvordan du får en gylden sommerhud uten skjolder.

Publisert Oppdatert
Å bruke selvbruning er en kunst. For det første må du sørge for å komme til overalt, og når du tror du har vært systematisk og grundig så ender du opp med en hvit flekk et eller annet sted allikevel. Når du attpåtil har mørkebrune håndflater og gule negler, da er det ikke enkelt å holde motet oppe.

For å unngå problemer og oppnå best mulig resultat bør du følge disse rådene:

-Forbered huden din. Bruk en peelingkrem som fjerner død hud før du påfører selvbruneren. Knær, albuer, håndledd og ankler er områder det lett samler seg for mye farge på, sørg for å skrubbe disse områdene godt.

-Smør inn neglene med vaselin eller en fet hudkrem, så slipper du gule negler.

-Kjøp en selvbruningskrem eller spray med farge, slik at du lettere kan se hvor du har smurt deg inn.

-Velg riktig nyanse. De fleste selvbruningsproduktene kommer i flere nyanser. Er du melkehvit lønner det seg å begynne forsiktig, da blir det enklere å unngå skjolder. Er du brun i utgangspunktet bør du velge en med mer farge, ellers kan det hende du ikke vil se store forskjellen.

-Forsøk å være systematisk. Spray eller smør med jevne bevegelser. Bruker du spray bør boksen holdes 20-30 centimeter fra området du skal spraye. Forsøk å spraye hele kroppsdelen uten stopp, slik unngår du flekker med for mye eller for lite farge.

-Skal du selvbrune hele kroppen bør du få hjelp til skuldre og rygg, og evt også bak på lårene.

-Ikke spray rett på hender og føtter. Spray ut i luften, og «fang opp» sprayen. Hvis du bruker krem kan du blande den ut med en vanlig hudkrem, da får du en lettere effekt.

-Når du er ferdig: vask godt mellom fingre og tær, inni håndflatene og under føttene.

-La tørke godt før du kler på deg mørke ledige klær. For å være sikker på at fargen får "satt seg" bør du vente i minst åtte timer før du dusjer.

Foto: Dreamstime.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning