Snurpete mote

Livet er inspirert av 40-tallet!

Publisert Oppdatert
For tiden lar verdens designere seg påvirke av 40-tallets beltemote, og livet skal markeres grundig.

Miks stilen

Vi har tidligere nevnt sekretærmoten med blyantskjørt, stretchskjorter og strenge linjer. Det tydelige beltet er en videreføring av denne stilen. Det har lenge vært in å markere midjen, men nå skal du helst snøre beltet sammen over de fleste plagg.

Er du ute en kald vinterkveld og rocker din nye trenchcoat, ja da kan du gjerne bytte ut det tilhørende beltet med et tykkere i en annen farge. Er du til hverdags kledd i jeans, topp og sneakers, hvorfor ikke mikse stilen med et stort magebelte?

Nettstedet Timesonline forteller om de store catwalkvinnerne som alle priser midjen. John Galliano, Dior, Vivienne Westwood og Alexander McQuenn viste frem skjorter pakket ned i bukser og skjørt, toppet med et belte i livet. Plusset er at timeglassformen blir fremhevet, med et stort belte ser midjen også mindre ut!

Fra krigen

40-tallsmoten hyller den tidlige pin-up-looken med korsettlignende midjemarkering, runde former og store skjørt.

Under 2. verdenskrig var strømper en mangelvare, dermed kom bukser og jeans inn som en fin og praktisk mote for kvinner. Denne trenden symboliserte også voksende ansvar for kvinner som måtte fylle inn for menn som måtte ut å kjempe i krigen.

Buksene brukt av kvinnene under krigen var vide med høyt liv, og slike bukser i kombinasjon med blazer og skinnhansker utstråler fremdeles en viss autoritet. Det viktige er at man bruker kraftige pumps eller kilehæl til antrekket fremfor tynne stiletthæler som kan ødelegge looken.

En annen morsom vri fra 40-tallet er de kule frisyrene og den stilige sminken. Krøllet hår med sideskill innpakket i skjerf, knallrød leppestift og store, kraftige øyenbryn gir en morsom vri på hele antrekket.Kilde: Timesonline

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning